‘Ik hoef er niet van te bestaan’
‘Ik doe dit er wat bij’
‘Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen. Maar ik hoef er niet veel voor te verdienen.’

Het zijn opmerkingen die ik regelmatig hoor. Van ondernemers die zich klein houden. Want natuurlijk wil jij impact maken. Je bent je alleen aan het verschuilen.
Daarnaast kan ik je genoeg opmerkingen geven waarom ondernemers niet zichtbaar kunnen/willen/durven zijn

‘Mijn bedrijf loopt nu ook wel goed’
‘Ik heb me nog niet ingeschreven bij de kvk’
‘Ik ben nog gedeeltelijk in loondienst. Dan kan ik echt niet zichtbaar zijn voor mijn eigen bedrijf’
‘Wegen omstandigheden kan ik mijn hoofd niet laten zien’

Kom op, je bent je alleen maar aan het verstoppen. Kruip uit je schild en ga eens staan voor wat je waard bent. Zorg voor impact, jij hebt hier wat te doen.

Zichtbaar zijn is spannend, maar je niet meer laten zien is GEEN optie. Je verliest klanten, je verliest inkomsten en je hebt veel minder impact. Jij gaat je doel NOOIT bereiken.

We hebben allemaal onze eigen shit

We hebben allemaal onze eigen shit meegemaakt. Het is de ballast die we meenemen in ons leven. Iedereen heeft wel zijn weerstand (gehad) om zichtbaar te zijn. Ik ook. Tegenwoordig ben ik zichtbaar op Instagram, Facebook, Linkedin, mijn website en heb ik mijn eigen podcastkanaal. Als je denkt dat ik altijd zo zichtbaar durfde te zijn heb je het mis.

Doordat ik ‘anders’ was ben ik tijdens mijn schoolperiodes veel gepest. Niet iedereen geloofde in mij omdat ik toch mijn handicap heb. Het heeft dan ook erg lang geduurd dat ik het vertrouwen in mijn medemens en het vertrouwen om mezelf te laten zien zoals ik ben terug had.

Ik heb de stap overwonnen en ik weet zeker dat jij dit ook kunt. Ik heb doorgezet omdat ik weet wat voor positieve invloed ik heb. Vroeger durfde ik amper mijn stem te laten horen tijdens groepsgesprekken. Ik was heel erg onzeker. Mijn hart bonkte in mijn keel als ik aan de beurt was. Ik was erg bang voor de meningen van de ander. Bang om opnieuw gekwetst te worden.

Als je me volgt weet je inmiddels beter en stel ik me kwetsbaar op. Mochten mijn volgers een mening over me hebben dan zijn ze gewoon hartstikke jaloers dat ik mijn hart volg.

Mijn shit is mijn hit geworden.

Door zichtbaar te zijn maak je impact

Mijn droom is dat vrouwen zich laten zien, zoals ze zijn. Hierdoor ga jij moeiteloos je doelen bereiken, dus ook moeiteloos ondernemen. Topsporters zijn mijn voorbeeld. Ik droom van een flow dag met Rintje Ritsma, Ireen Wust, Maarten van der Weijden of Epke Zonderland als spreker. Denk je dat ik dat ooit ga bereiken als ik me klein houd?

Wat wil jij graag bereiken. Wat is je grote doel? Ga jij dat ooit bereiken als je je klein houdt? Ik kan je garanderen van niet. Als jij iets wilt veranderen moet je de wereld in. Ook al word je gevraagd om op de middenstip van de arena te staan, pak die kans en sta op.

Jij wilt geld verdienen

Kun je financieel leunen op je partner? Heb je een maandelijks inkomsten door een gedeeltelijke baan en is alles wat je verdient extra? Ik weet dat je diep in je hart anders kijkt. Jij wilt zelfstandig zijn. Waarom leunen op een ander? Wat als diegene weg valt. Dan moet je je toch ook redden?

Als je naast je baan al iets anders doet ligt jou hart niet bij je vaste baan. Deze heb je nog omdat je onzeker bent. Je hebt angst om dit los te laten. Wat nou als je geen inkomsten krijgt?

Wat is het ergste dat je kan gebeuren? Ten eerste: er zijn heel veel manieren om geld te manifesteren. Maar als jij onzichtbaar blijft zul jij geen nieuwe klanten krijgen en zul je inderdaad geen inkomsten krijgen.

Natuurlijk wil ik ook geld verdienen met wat ik doe. Ik weet wat ik waard ben. Ik weet wat ik kan vragen. Ik weet wat het jou oplevert als je met mij gaat samenwerken. Juist door zichtbaar te zijn op de manier zoals jij bent krijgt je nieuwe klanten die bij je passen. Klanten waar je energie van krijgt en die iets niet ’te duur’ vinden. Deze klanten weten dat het belangrijk is om te investeren in zichzelf. Net zo goed als jij dat ook weet. De beste investering is namelijk die in jezelf.

Jij verliest klanten

Elke dag dat jij onzichtbaar blijft verlies je klanten. Je kansen om impact te maken gaan elke dag een stukje verder bij je vandaan. Dat wil je toch niet? Online zijn er zoveel mogelijkheden om dagelijks jouw doelgroep aan te spreken.

Ga ervoor en wacht niet tot het te laat is. Ja, het kan spannend zijn maar geloof in jezelf. Als je besluit om nu zichtbaar te worden maak je impact die je nog nooit hebt gedaan. 

Wil jij weten hoe je met je zichtbaarheid klanten aantrekt die bij je passen? Kom dan op 11 februari naar de flow dag. De dag die ervoor zorgt dat jouw business naar een hoger niveau gaat en jij gaat staan voor wat je waard bent.