De afgelopen week ontving ik mijn verdiensten van het voedingsbedrijf waar ik mee samenwerk. En ik moet zeggen dat ik hier heel blij van werd. Ik heb er hard voor gewerkt en heb dit dan ook meer dan verdiend.

Sinds een paar jaar ben ik actief in de directe verkoop. Ik merk dat er nog steeds negatief over wordt gedaan door menigeen. En dat terwijl het een hele mooie manier van verdiensten is en helemaal past bij de huidige economie.

Het begin

Ik ben met het bedrijf in aanraking gekomen vanaf het moment dat ik de groente en fruit in een ander jasje als aanvulling neem. Ik heb zulke grote stappen voorwaarts gezet in mijn gezondheid, iets dat ik iedereen gun. Het bleek dat ik partner kon worden van het bedrijf zodat ik commissies verdien als anderen dit ook gaan eten. Dit sprak me wel aan. Zo kon ik zelf het product gratis gaan eten en misschien wel wat extra inkomsten creΓ«ren. Inkomsten om te besteden aan mijn paard, de kinderen of opzij zetten voor wanneer het nodig is.

Een piramidespel?

Ja, maar dat is een piramidespel. 𝑫𝒂𝒂𝒓 𝒃𝒆𝒏 π’Šπ’Œ π’π’π’ˆπ’‚π’ π’‰π’–π’Šπ’—π’†π’“π’Šπ’ˆ 𝒗𝒐𝒐𝒓, 𝒏𝒂𝒓𝒆 π’†π’“π’—π’‚π’“π’Šπ’π’ˆπ’†π’ π’Žπ’†π’† 𝒐𝒇 𝒔𝒍𝒆𝒄𝒉𝒕𝒆 π’…π’Šπ’π’ˆπ’†π’ 𝒐𝒗𝒆𝒓 π’ˆπ’†π’π’†π’›π’†π’.’

Ik hoor het regelmatig als reactie op mijn verhalen over directe verkoop. Het is jammer dat er over het algemeen een negatieve lading op dit mooie bedrijfsmodel dat voor iedereen toegankelijk is zit. Ik ben blij dat ik het een kans heb gegeven. Doordat ik Carla Dunselman vertrouwde en ze mij deze kans gaf.
Allereerst, piramidespelen zijn verboden. Er is sprake van een piramidespel als er geen eindproduct aan te pas komt. En ik zou nooit ergens mee samenwerken als ik zelf moet investeren, inkopen of inleggen. Dat risico wil ik niet lopen. Ik koop geen producten in om te verkopen. Ik doe een bestelling voor een klant en het bedrijf regelt verder alles.
Het mooie aan deze manier van werken is is dat ik in een team werk en het nooit alleen doe en hierdoor ook hele fijne vriendschappen heb opgebouwd. Ik werk inderdaad met een upline die weer verdient over mijn verkopen. Echter, is dat in het bedrijfsleven anders? Bij het verkopen van een dienst zit er niet eens een tastbaar product aan. De klant betaald, daar krijg jij een percentage van. De rest gaat naar het management boven in de piramide.
En ook als ik een product koop zijn er meerdere partijen die een percentage van de opbrengst krijgen.
Voor een hogere functie binnen een organisatie moet er maar net plek zijn of zou ik afhankelijke zijn van opleidingen. Bij het bedrijfsmodel van de 21e eeuw ben ik van niemand afhankelijk. Er is ruimte voor iedereen om door te groeien. De omgekeerde piramide dus.

Eerlijk

En hoe fijn is het dat ik geld verdien over iets waar ik heel enthousiast over bent. Niets anders dan dat je spreekt over je favoriete boek tegen de buurvrouw waardoor zij die koopt. Alleen ik krijg er dan iets voor. En dat is wel zo eerlijk toch?
Net zoals bij elke onderneming en elk type werk is ook directe verkoop niet voor iedereen geschikt. Maar ik weet wel dat er zoveel meer moois op jou ligt te wachten als je er open voor staat. Een passend bedrijf met producten waar je 100% achterstaat en vertrouwen in degene die je deze kans aanbiedt brengt je tot mooie dingen.

Extra inkomen

De paardensport is best prijzig. En wordt steeds duurder. Hoe mooi is het dat jij extra geld om handen hebt. Dat jij meer financiΓ«le middelen hebt om aan je paard te besteden en ook aan jezelf of je eventuele gezin. Jij bent het waard.
Gun jij het jezelf? Of blijf je doorgaan op de huidige manier. Als je blijft doen wat je altijd al deed krijg je wat je kreeg.