Alles is minset. En net zoals je je lichaam dagelijks traint voor de gouden medaille kun jij ook je mind trainen. Je hersenen en geest zijn flexibel. Door deze dagelijkse training ga jij positiever denken en krijg je meer zelfvertrouwen. Je wordt succesvoller in de dingen die je doet en je kunt de dagen inrichten zoals je zelf wilt. Dit kan aan de hand van affirmaties. In deze blog leg ik je uit wat het zijn en hoe ze je helpen om krachtiger en positiever in het leven te staan.

Wat zijn affirmaties

Affirmaties zijn teksten die jezelf sterker maakt. Je geeft jezelf als ware complimenten die je energie geven en waardoor je positiever gaat denken. Je gaat meer in jezelf en de mogelijkheden die er zijn geloven. Het helpt je om meer zelfvertrouwen te krijgen en te gaan voor het onmogelijke.

Als iemand vaak genoeg tegen je zegt dat je iets niet kunt ga je daarin geloven. Het gaat dan inderdaad ook niet lukken. Je gedachten blokkeren. Je onderbewuste ziet dit als waarheid. Wat je vaker hoort ga je in geloven. En zo is het ook met positieve teksten die je hardop uitspreekt. Alles wat je aandacht geeft groeit, en zo is het ook met je brein.

Hoe ziet een affirmatie er uit

De affirmatie maak je persoonlijk en positief, vanuit een oprecht gevoel. Houd de teksten kort, anders verlies je vaak de essentie en je eigen aandacht. Maak een affirmatie in de tegenwoordige tijd. Je hebt al iets behaald wat je in de toekomst gaat behalen. Als je iets uitspreekt in de toekomstige tijd dan gaat je onderbewustzijn er niet in geloven, die kan niets met een affirmatie in de tijd die nog gaat komen.

Wees zo concreet en duidelijk mogelijk in alles wat je zegt. Anders is de kans groot dat je iets krijgt waarom je niet gevraagd hebt.

Herhaling is de kracht

Een opgeschreven affirmatie kan eerst nog onwerkelijk lijken. Je noteert hoe je je leven ziet of wat je gaat halen maar omdat het ver weg lijkt voel je hem niet. Door de woorden te blijven herhalen ga je ze voelen en worden ze werkelijkheid voor je. Je gaat er in geloven en neemt deze affirmatie mee als waarheid voor jezelf. De emotie die er bij hoort komt vrij.

Geloof is het belangrijkste. Hier kan je geest iets mee. Het geeft je richting. Als je deze gedachte weet te combineren met emotie (het gevoel dat je hebt) heb je goud. Als je de affirmatie vaak genoeg herhaalt, transformeer jij je eigen overtuiging.

Elke gedachte, elk doel en elk idee krijg je je geest in door deze te blijven herhalen en hardop uit te spreken. Je versterkt je zelfvertrouwen, je eigenwaarde en je overtuigingen door constante  herhalingen in de vorm van de affirmatie. Hang ze bijvoorbeeld bij de spiegel zodat je ze dagelijks uitspreekt. Op deze manier ben je je mind aan het her programmeren met nieuwe en positieve overtuigingen. Het helpt je om voor het hoogste haalbare te gaan. Iets wat je nooit had durven dromen.

Schrijf ze op zodat ze tastbaar worden.

Voorbeelden van affirmaties

Affirmaties zijn dus eigenlijk niets anders dan zinnen die jou blij maken en energie geven. Het is aan jou om je eigen affirmaties te maken. Ze moeten kloppen bij je eigen waarde.

Ik accepteer mezelf zoals ik ben
Ik ben uniek en bijzonder en daar ben ik blij mee.
Ik ben trots op wie ik ben
Ik kan groeien en mezelf ontwikkelen tot ik het goud heb ontdekt
Ik ben gezond
Ik ben rijk
Ik creëer mijn eigen realiteit
Ik besluit om te zijn wie ik ben
Ik hou mezelf niet meer klein maar ga staan voor wie ik werkelijk ben
Ik weet dat ik alles kan bereiken wat ik wil bereiken
Ik hou van mezelf
Ik train dagelijks om mijzelf als mens te verbeteren
Ik ben gelukkig en dankbaar dat ik geld verdien terwijl ik rust of op vakantie ben
Ik leef vanuit vertrouwen. Ik ben een zelfverzekerd en succesvol persoon
Ik ben blij met wat ik dagelijks meemaak. Ze maken mij een dankbaar persoon.

Jouw eigen affirmaties

Schrijf de affirmaties op die bij jou horen. Wat wil je bereiken, wat vind je fijn en waar word je blij van? Ik zou het tof vinden als je je affirmatie als reactie wilt geven. Op deze manier maak je het tastbaar voor jezelf en ga je er nog sterker in geloven doordat je ze uitspreekt aan anderen.