😍Yes, hij staat! 😍 Ik heb het afgelopen weekend genoten van de turner Epke Zonderland Hij had nog één kans om zich te plaatsen voor de olympische spelen.

Hij overwon zijn uitdagingen en ging een maand geleden al naar Australië om de beste te zijn tijdens de wereldbekerwedstrijd. Complete focus en met het beste team om zich heen. Uren trainingsarbeid om zijn beste oefening te turnen. Telkens maar weer finetunen om het element net wat beter uit te voeren.

En toen was het moment daar. Hij kwam en overwon. Zijn directe concurrent, de japanner, voelde zich gewonnen en viel. Hij ging er letterlijk bij liggen.

Doorzetten of de handdoek in de ring gooien?

Welke ondernemer ben jij? De winnaar en doorzetter zoals Epke of hoor jij bij de Japanner die opgeeft als het moeilijk wordt?

Epke zal echt niet zeggen dat de weg naar dit doel makkelijk is geweest. Maar hij heeft zijn doel wel behaald door uitdagingen te overwinnen en in zichzelf te blijven geloven.

Ondernemen is ook niet makkelijk. Maar als jij je doel helder hebt en in jezelf gelooft kom je er. Als het niet linksom is, is het wel rechtsom.

Epke heeft zijn uitdagingen overwonnen en vertelt er eerlijk over. Het maakt hem uniek en authentiek. Daarom is hij zo’n grote inspiratiebron voor mij en vele anderen en wordt hij gezien als voorbeeld. Hij is de inspirator.

Het doet er goed aan om zijn verhaal te vertellen. Iedereen leeft met hem mee. Hadden wij zijn gezondheidsproblemen niet geweten dan hadden we deze emotie er niet bij gehad. Dan was hij één van de zovele turners geweest die ging voor die ene plek.

Wil jij ook zo graag gezien worden als voorbeeld zodat jij een magneet bent voor alles wat je aan wilt trekken? Vertel je verhaal. Het is je kracht. Het maakt je echt en authentiek. Iedereen heeft een verhaal, ook jij.