Instagram is BOOMING. Steeds meer ondernemers gebruiken dit platform om reclame te maken voor hun bedrijf. Foto’s worden gedeeld en verhalen worden gemaakt om in contact te komen met de doelgroep. Met Instagram kun je op een eenvoudige, leuke en creatieve manier de leukste creaties het net opgooien. Voorzie ze van de juiste hashtags en ze gaan wereldwijd.

Je hebt de mobiele versie van Instagram en hebt een speciale app op je telefoon waarmee je het programma kunt installeren. Alle foto’s moeten vanaf de telefoon gedeeld worden. En dit terwijl je nou net die ene foto op de computer hebt staan, En je vindt het lastig om de tekst die er bij hoort om via je mobiele touchscreen toetsenbord te typen.

Foto’s naar jezelf mailen

Oké, die ene foto kun je jezelf via de mail sturen zodat je deze kunt openen op de mobiel en zo alsnog kunt uploaden. Of je hebt een programma zoals Dropbox in verbinding met je telefoon zodat je ook via je mobiel bij je bestanden kunt. Dat is opgelost maar hiermee moet je nog steeds via je touchscreen de tekst erbij typen. Frustrerend? Toch wel een beetje,

Gelukkig is er een simpele manier om de mobiele versie van de website op je computer te openen zodat je daar vanaf je account kunt voorzien van foto’s.

De mobiele versie van Instagram via Chrome

In een paar stappen heb jij deze mobiele versie geopend. Deze stappen zijn wel gebaseerd op het gebruik van de internetbrowser Chrome.

  • Ga naar www.instagram.com en log in op je account.
  • Open de developers tool van Google Chrome. Houd CNTRL + SHIFT + i tegelijk ingedrukt. Deze komt vaak aan de rechterkant van het scherm.

 

  • Developers tool in Google Chrome
  • Klik op de Toggle Device Toolbar (2e icoontje op de bovenste rij van links) of gebruik de sneltoets CNTR + SHIFT + M om de mobiele versie aan de linkerkant te krijgen.
  • Zie je dezelfde knoppen als op je mobiel nog niet? Ververs dan je pagina via F5 en je krijgt dezelfde knoppen zoals je die ook op de mobiel ziet.

Eigenlijk hoef je dus maar een paar handelingen uit te voeren. Misschien vind jij het gebruik van Instagram via je telefoon wel goed te doen maar ik ben er blij mee.

Ontmoeting via Instagram?

Gebruik jij Instagram voor je onderneming of juist privé? En heb je hier succes mee? Ik ben wel heel benieuwd naar je ervaringen. Ik ben te vinden via het account herderbeeldentekst. Tref ik je daar? .