Instagram Is een populair social media kanaal wat door steeds meer ondernemers wordt gebruikt om zichzelf en hun onderneming zichtbaar te maken. Een app die veelal via je mobiel gebruikt moet worden. Maar gelukkig kun je Instagram via een trucje op je desktop gebruiken. Wel zo handig.

In deze blog geef ik 5 tips voor je Instagram uiterlijk. 

  • Profielfoto

Zorg voor een  duidelijke profielfoto waarop je zelf zichtbaar bent. Het is de foto waar mensen jou aan herkennen. 

  • Biografie

Op Instagram kun je een biografie invullen waarin je kort vertelt wat je doet. Deze tekst komt onder je profielfoto te staan. Je kunt 150 tekens gebruiken om je onderneming zo goed mogelijk weer te geven. Zorg dat je deze hebt ingevuld. Bezoeker weten aan de hand hiervan wat ze van jou kunnen verwachten. Verplaats je in de bezoeker en gebruik de juiste termen waarmee je de aandacht trekt van je bezoeker. 

Zorg voor een overzichtelijke biografie door het gebruik van emoticons en door de informatie onder elkaar te zetten.

Zichtbaar met Instagram

  • Instagram feed

Je feed is een soort fotoboek met alle foto’s die je plaatst. Als mensen op deze foto’s klikken zien ze de tekst die erbij hoort. Maak een aantrekkelijke feed met foto’s die duidelijk maken wie jij bent en wat je doet. 

De tekst bij deze afbeeldingen voorzie je van hashtags. Dit zijn woorden met een hekje ervoor. Deze woorden zijn aanklikbaar. Als mensen er op klikken krijgen ze alle berichten met die hashtags. 

Instagram Feed

 

  • Story’s 

Story’s is een verhaal wat 24-uur online staat. Als jij een nieuwe story hebt geplaatst komt er een rondje om jouw profielfoto heen waaraan mensen de nieuwe story herkennen. De story’s zien mensen bovenin hun startpagina op Instagram. Zie een story als een verhaal, plaats dus ook meerdere story’s achter elkaar. Een story kan o.a. bestaan uit een afbeelding, een video of een boomerang, 

  • Hoogtepunten

Zoals ik aangaf zijn je story’s 24-uurs zichtbaar terwijl je soms story’s maakt die je altijd wel zichtbaar wilt houden. Deze kun je opslaan in een hoogtepunt. Dit hoogtepunt wordt weergegeven onder jouw biografie. Het is een bundeling van je verhalen. Een super effectieve manier om verhalen te bewaren zodat niet alle informatie binnen 24 uur verwijderd is. Je kunt zoveel hoogtepunten toevoegen als je wilt. 

Hoogtepunt Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jij al volop gebruik van Instagram? In een eerder artikel heb ik de verschillende van Facebook en Instagram voor je op een rijtje gezet. Lees deze door hier te klikken.

Vind je het gebruik van Instagram lastig? Neem contact met me op zodat ik je kan helpen.