Ik krijg vaak de vraag of je berichten en stories voor Instagram kunt inplannen. Mijn antwoord is ja, maar weinig mensen weten dit. Vandaar dat ik het graag met jullie wil delen.

Voordelen inplannen 

Grote kans dat je al bekend bent met programma’s zoals buffer, hootsuite of later. Programma’s waarmee je berichten voor sociale media kunt inplannen. Handig, zo kun jij vooruit werken en in één keer meerdere berichten klaarzetten die op je facebook of instagram worden geplaatst. Dit scheelt je tijd en zo hoef je niet dagelijks te bedenken wat er op dat moment geplaatst moet worden. Je hebt al een planning.

Inplannen met Planoly

Instagram heeft ook de mogelijkheid om stories te maken. Je kunt het zien als verhalen die je deelt met je volgers. Soms is het handig om ook deze in te kunnen plannen. En dat lukt niet met programma’s zoals hootsuite, buffer of later.

Daarvoor is er het programma Planoly. In dit programma kun je zowel berichten als stories klaarzetten, inclusief tekst en hashtags. Zo’n 90% kun je inplannen. De laatste 10% zul je handmatig moeten doen. Het programma heeft ook een app die je moet installeren op je telefoon om het inplannen te laten slagen.

Wanneer jij een account hebt aangemaakt en deze hebt gekoppeld met je Instagram krijg je een overzicht zoals onderstaande. Met rechts een overzicht van de maand met de berichten die geplaatst zijn en die ingepland zijn om te plaatsen, links een overzicht van jouw profiel. .

Door linksboven op het rondje met het plusteken Add Story te klikken voeg je een story toe. Inmiddels heb je al de quotes of afbeeldingen die je wilt gebruiken klaargezet.

Planoly instagramplanning

 

Er opent zich een pop-up waarin wordt gevraagd waar het document wat je wilt gebruiken gezocht moet worden. Meestal is dit op de computer. Je wordt doorverwezen naar de verkenner, daar zoek je het gewenste document op.

De afbeelding die je gebruikt wordt weergeven zoals hieronder. Bij meerdere afbeeldingen worden die ernaast gezet.

stories instagram

 

 

 

Door op de afbeelding te klikken opent zich een pop-up waarin je de datum en tijd kunt aangeven wanneer deze story geplaatst moet worden en klik op save.

Instagram story inplannen

 

 

 

 

 

 

 

 

Het gedeelte op je computer is klaar.

Verder op de telefoon

Via de telefoon krijg je een melding op het tijdstip dat je de story hebt ingepland. Deze melding open je. Klik op post now als het bericht wordt geopend. Instagram wordt geopend en doe nu alsof je een nieuwe story toevoegt. De mediagallerij van de telefoon wordt geopend en daar staat de story die je ingepland had. Deze kun je dus nu plaatsen. Eventueel nog met extra tekst of gifjes.

Planoly is een gratis programma tot een bepaald aantal uploads per maand. De betaalde versie kost maandelijks 7 dollar. Met de gratis versie kun je geen video’s plannen.

De Planoly App werkt vrijwel hetzelfde als de computer. Ook daar kun je berichten en stories op een gemakkelijke manier inplannen.

Was jij al bekend met Planoly en ga je dit programma gebruiken? Voor meer hulp, inspiratie en motivatie verwijs ik je naar de Facebookgroep Powervrouwen in de sport, voeding of gezondheid.