Succesvol paardrijden begint bij jezelf

Kom in beweging en verbeter je ruitervaardigheden

 

Topprestaties kun je alleen verwachten als je zelf fysiek en mentaal gezond bent.

 

Grote kans dat je veel tijd, geld en energie steekt in het welzijn van je paard.

Het beste voer, de beste supplementen, de veearts, de hoefsmid en het harnachement. Het zijn zomaar een paar dingen die enorm belangrijk zijn om je paard fit te hebben.

Jullie trainen bij de beste instructie om doelstellingen te behalen. Misschien om de wedstrijdsport in te gaan of gewoon om lekker te rijden.

Een heel belangrijk onderdeel wordt vergeten: jezelf. Succesvol paardrijden begint bij jezelf.

Jouw fysieke en mentale gezondheid heeft zoveel invloed op jullie prestaties. Jullie zijn een team. Topprestaties mag je alleen verwachtten als jij net zo fit bent als het paard.

Trainen met mij zorgt voor mentale en fysieke flow.

Ruitervitaliteit
Ruitervitaliteit Friesland

 

Paardrijden is een teamsport waarbij een fitte atleet net zo belangrijk is dan een fit paard.

De trainingsmogelijkheden

Workshop

Wil je je leden, je stalgenoten of medewerkers kennis te laten maken met ruitervitaliteit en het belang hier van?

Ik geef regelmatig workshops en op aanvraag bij verenigingen of maneges. We gaan praktisch aan de slag met een sterke fundering waarin voeding, het stellen van doelen, fysieke gesteldheid en overwinnen aan bod komt. Dit kan eventueel uitgebreid worden met een ruiter specifieke training.

Z

Persoonlijke training

Tijdens deze persoonlijke training gaan we minimaal 6 weken samen trainen om bepaalde doelen te behalen.

De training bestaat uit een intake waarin doelen worden bepaald, we bekijken waar de uitdagingen liggen en maken een trainingsplan.

Deze persoonlijke training zorgt o.a. voor meer focus, concentratie, uithoudingsvermogen, balans, spierkracht, stabiliteit, coördinatie, energie en zelfvertrouwen.

 

Groepstraining

Lekker trainen op stal of in de frisse lucht om je ruiter specifieke vaardigheden te versterken?

De training duurt 45 minuten en bestaat maximaal uit 10 personen. Je kunt je eigen groep samenstellen of schuif aan bij een bestaande groep.

Deze groepstraining zorgt o.a. voor meer focus, concentratie, uithoudingsvermogen, balans, spierkracht, stabiliteit, coördinatie, energie en zelfvertrouwen.

Ruitervitaliteit

Agenda

Regelmatig geef ik workshops, clinics en trainingen. In de agenda wordt genoteerd wanneer het eerstvolgende evenement is.

 

Paardrijden in FLOW heeft invloeden op alle facetten in je leven

Door mezelf te trainen kan ik het uiterste van mijn paard verwachten

Van jongs af aan rij ik paard. Zodra ik mijn zwemdiploma had gehaald ging ik op les bij de manege.

De pony’s om op de rijden waren er thuis al. Het was altijd een feest. Mijn broer reed ook en samen maakten we ook hele ritten met de pony voor de kar.

De pony’s werden steeds groter. Ik groeide immers ook. Ik ging wedstrijden rijden, ging wekelijks naar de vereniging en was veel te vinden bij de buurman die een pensionstalling had.

Het rijden ging niet vanzelf, maar ik vond het te leuk. Mijn verminderde evenwicht en coördinatie door mijn handicap zorgden voor veel uitdagingen en frustraties. Ik volgde veel zitlessen om mijn uitdagingen te verbeteren.

Op een gegeven moment kwam er een Fries thuis en kreeg ik dit virus te pakken. En wat bleek? Door de brede rug waren ze voor mij stabieler om op te rijden.

Ik trainde niet alleen op het paard maar was constant bezig om ook naast het paard mijn balans te trainen. Op de fitness maar ook thuis met specifieke oefeningen.

Succesvol paardrijden begint bij mezelf. 
Ik kan wel topprestaties vragen maar als ik fysiek en mentaal niet fit ben kan ik niets verwachten. Ik hoor zo vaak dat het paard de schuld krijgt als het even niet gaat zoals je wilt, maar hoe fit ben je zelf? En dat gaat verder dan alleen maar wat elastische spieren. Voed jij je optimaal? Hoe is je mentale gesteldheid, je arbeidsrustverhouding, je focus en concentratie?

Paardrijden is een onderneming op zich. Hoe mooi is het dat ook paardrijden in de flow gaat. Dat is precies de reden waarom ik mijn kennis deel. Om jou fitter en sterker te maken als ruiter. Dit heeft ook weer invloed op alle andere facetten in je leven.

 

 

 

 

 

Ben jij er klaar voor om samen te trainen om topprestaties met je paard te gaan leveren?