Voor je paard doe je alles

Maar wanneer denk je aan jezelf?

 Je stopt je tijd, geld en energie in je paard en in je sport. Logisch. Als hij niet lekker loopt, gaat niks werken. Dus koop je het beste voer, komt je zadelfitter elk jaar langs, gaat je kerstbonus naar een nieuw gekleurd setje en ga je pas naar huis als je de natte zweetdeken hebt verwisseld voor een droge.

Elke ruiter spendeert uren per week op stal en in het zadel. Betaalt zich suf aan privéles en fysieke begeleiding voor je paard. Maar waar ben jij?

Friesland - Anne-lys Herder - ruitervitaalcoach

Jouw rol wordt onderschat en overschat tegelijk 

Ruiters denken dat ze wel fit zijn. Sterk zijn. Conditie hebben. Zowel spring- als dressuurruiters, en van de enthousiaste recreatieruiter tot de semiprof.

Ze overschatten hun conditie en souplesse omdat ze al zoveel doen. Maar als  ik jou een kwartier oefeningen laat doen, voel je je een houten hork, hangt je tong op je knieën en branden je beenspieren.

Supermooi in het zadel zitten, betekent niet dat je hele lichaam getraind is.

En een half getraind lichaam is des te gevoeliger voor blessures. Een gekke sprong opzij kan genoeg zijn. Die ene kruiwagen net te zwaar. Of ben jij die ruiter die denkt dat rugpijn er nou eenmaal bij hoort? Dat je eenmaal in het zadel vanzelf loskomt?

En de vraag die dan opkomt: is dat eerlijk voor je paard?

Ruiters onderschatten hun invloed.

Ze denken dat hun paard alle kracht uit zichzelf haalt. Maar hoe kun je je paard rechtrichten als je zelf scheef bent? Hoe kun je buiging vragen als je zelf linksom anders buigt dan rechts? Hoe kun je je benen ontspannen laten afhangen als je heupbuigers verkrampt zijn? En hoe kan je paard zich loslaten als jij opstapt met een warm lijf en vol hoofd…. Maar zonder enige voorbereiding?

Dit is je kans!

Met ruiterfitness, als personal training (PT) of in een Small Group van maximaal 5 ruiters, train je jouw lijf op souplesse, balans, coördinatie, kracht en (spier)-uithoudingsvermogen.

Tegelijk train ik je mind om te focussen, om los te laten, om te genieten, om te laten gebeuren en te zorgen dat jij vanaf de eerste minuut goed bezig bent.

En als je wilt, help ik je ook aan meer energie, meer goede voeding, slimme gewoontes om er zelf strak uit te zien.

  • Zodat je bekken net wat soepeler wordt en je zit nog stiller
  • Zodat je net die extra taille kweekt die het hele plaatje meer ‘af’ maakt
  • Die jouw core zo stabiel maakt dat jij zelf elke misstap wegpoetst
Ruitersport - ruiterfitness

Ga je voor de lange termijn?

Je paard heeft tijd nodig, maar jij ook. Tijd, goede begeleiding, veel liefde en op tijd een schouderklopje.

We maken je lijf krachtig door je strakke spieren te stretchen en je ongebruikte onderdelen te verstevigen. Ook de slappe spieren gaan weer meedoen.

We maken trainen leuk en laagdrempelig. In de buitenlucht, privé of met een groepje, met oefeningen vol verrassingen. De les vliegt voorbij en je voelt heel snel de vooruitgang.

En: we leren je hoe je gezond eet. Voedt in plaats van vult. Want ik snap het hoor, nog even snel een pizza juist omdat je nog naar stal wilt.. .of op concours bent geweest. Maar op de lange termijn mag dat anders.

Je paard voelt het, jij merkt het en de jury ziet het …

Dit is wat je mag verwachten:

Ruiterfitheid is een vorm van fitness zonder sportschool, zonder toestellen. We gebruiken je lichaam, de buitenlucht, een matje en wat losse materialen om je uit te dagen. Het is heerlijk, uitdagend en super effectief, zodat je er al snel een gewoonte van maakt en die ook kunt volhouden.

Maar het echte verschil is de coaching. Mijn kritische blik en begeleiding. Ik wéét waar jouw zwakte zit, want ruiters gebruiken dezelfde spieren heel veel… en de rest maar heel matig. Daarom zou gewone fitness niet werken. En heeft het geen zin om oefeningen te doen zonder dat er iemand kritisch kijkt.

Ruitervitaalcoaches zijn er niet voor niets…

Wil jij die 2-0 voorsprong?

– Keuze uit 3 pakketten – 
Training en/of voedingsadvies en/of mental coaching

In 2, 4 of 6 maanden zichtbaar en voelbaar verbeterd!

Anderen zijn rete-enthousiast:

Ik volg nu al een aantal maanden ruiterfitness. En ben hier heel tevreden over.

Ik merk dat ik steeds sterker en rechter in mijn lichaam wordt. Dit merk ik ook in het rijden. Ik vind de trainingen daarom ook zeer waardevol. Met name het bewust worden en het sterker maken van je eigen lichaam is zeer waardevol. Doe ik aan beide kanten bijvoorbeeld hetzelfde of is toch de ene kant net wat sterker dan de andere kant.

Het samenwerken met Anne-lys bevalt me heel goed. Anne-lys let heel erg goed op of je de oefeningen goed uitvoert en bedenkt iedere training weer wat anders. Ook maakt ze de oefeningen steeds moeilijker en zwaarder. Ik raad de ruiterfitness training van Anne-lys dan ook zeker aan om te gaan doen.

Tess

‘Dankzij Anne-lys heb ik nog meer zelfvertrouwen’

Anne-lys heeft me de kern van mijn motivatie om mijn werk te doen leren ontdekken. Hierdoor straal ik nog meer zelfvertrouwen uit. Ik weet nu waarmee ik me onderscheid van een ander die precies hetzelfde werk doet. Het hele traject met Anne-lys heeft me zoveel inzichten en ervaringen gegeven.

Het is een gave van Anne-lys om helemaal tot de kern te komen

Nynke

Superleuke ruiterfitness lessen gehad met uitdagende circuits en leuke afwisseling.
Geen training hetzelfde en na 4 keer al zichtbare verandering💪🏼

Oplettende coach die je uitdaagt om elke oefening goed te doen en corrigeert bij verkeerde houdingen.

Geeft goede tips om dit ook op het paard te ontdekken 🐴

Jose

Was een top les! Super leerzaam en jeetje ik dacht dat je met paardrijden er achter kwam dat je spieren bezit waar je geen bestaan van wist…
ik kan je nu wel vertellen dat ik met vele nieuwe inzichten en een hele ervaring rijker zeker lekker ga slapen vanavond…
Hiltsje de Boer

Toch nog andere vragen?

Waar zijn de trainingen?

Ik werk in principe vanuit Wijnjewoude, maar het aantal externe locaties bij pensionstallen breidt zich uit. Momenteel kun je ook aansluiten in Marsum. En de livedagen zijn altijd op een fijne locatie in Friesland.

Hoe weet ik welk pakket me past?

Jouw portemonnee beslist mee. Maar je mag uiteraard ook komen voorproeven. Voor € 52,50 boek je een privéles waarmee ik je direct kan laten voelen hoe het is. Daarna ben je vrij om te beslissen of je verder wilt en voor welke periode.

Is het vooral voor dressuurruiters?

Zeker niet. Als springruiter komt het juist extra aan op je knieën. En als menner maakt het wezenlijk verschil hou soepel jouw armen, schouders en rug meebewegen, ook al zit je op de bok.

Wat houden die livedagen in?

Elke twee maanden organiseer ik een livedag waarbij we de hele dag aan de gang gaan met oefeningen, kennis, coaching, gastinstructeurs. Je komt zoals altijd zonder je paard, maar je bent de hele dag bezig met je grote passie. De inhoud is elke keer weer wisselend. Naast super leerzaam is het ook heel motiverend om anderen te ontmoeten die net zo fanatiek zijn als jij.

Ik denk dat ik al fit ben. Kan ik niet eerst een test doen?

Ik heb eraan gedacht om een test aan te bieden. Maar weet je, al doende merken we altijd dat er volop mogelijkheden zijn voor jou om te verbeteren. Ik ga dus liever gelijk aan de gang. De eerste les is een soort nulmeting als start van alles. Die les is dan ook extra lang, reken op anderhalf uur.

Krijg ik ook huiswerk? Of schema’s voor thuis?

Nee. Die laat ik bewust weg. Je hebt het al druk genoeg. En ik heb liever dat je 1x per week de oefening 100% correct uitvoert, dan dat er thuis toch weer foutjes of scheefheden insluipen. Na een poosje samen trainen voel je zelf welke oefening alsnog geschikt is om thuis te doen omdat je die goed beheerst. Dan kan het altijd nog.

Hoe nu verder? Dat is aan jou!

Wil je kennismaken omdat je niet kunt wachten om te beginnen? Mail of app, dan gaan we snel telefonisch kennismaken en hebben we het erover.

Ja, ik gun mijn paard(en) die fitte ruiter!

Laat wat gegevens achter, dan bel ik je zsm terug

3 + 2 =

Twijfel je of wil je meer tijd om na te denken?

Sluit je aan bij mijn Facebook Groep. Daarin krijg je geheid alle acties, nieuwe data, gave live-dagen en extra demo’s of clinics door.

Of wil je liever eerst wat anders, zoals afvallen, revalideren of je energieniveau omhoog krikken?

Je kan ook eerst alleen met je voeding aan de gang, je kan er dan zelfs geld mee verdienen als je dat wilt. Kijk hier.