Welk verhaal vertel jij jezelf

Mijn handicap heeft me GOUD gebracht. Daarom ben ik een topsporter en train ik mezelf dagelijks om topprestaties met mijn paard te kunnen leveren.

Ik ben geboren met de handicap Cerebellaire Ataxie. Volgens de artsen zou  ik nooit kunnen fietsen op een tweewieler en goed kunnen lopen. Doordat ik ‘anders’ was dan anderen werd ik veel gepest. Ik was het verlegen meisje zonder zelfvertrouwen, rust en focus.

Van jongs af aan rij ik paard. Zodra ik mijn zwemdiploma had gehaald ging ik op les bij de manege.

De pony’s om op de rijden waren er thuis al. Het was altijd een feest. Mijn broer reed ook en samen maakten we ook hele ritten met de pony voor de kar.

De pony’s werden steeds groter. Ik groeide immers ook. Ik ging wedstrijden rijden, ging wekelijks naar de vereniging en was veel te vinden bij de buurman die een pensionstalling had.

Het rijden ging niet vanzelf, maar ik vond het te leuk. Mijn verminderde evenwicht en coördinatie door mijn handicap zorgden voor veel uitdagingen en frustraties. Ik volgde veel zitlessen om mijn uitdagingen te verbeteren.

Op een gegeven moment kwam er een Fries thuis en kreeg ik dit virus te pakken. En wat bleek? Door de brede rug waren ze voor mij stabieler om op te rijden.

Ik trainde niet alleen op het paard maar was constant bezig om ook naast het paard mijn balans te trainen. Op de fitness maar ook thuis met specifieke oefeningen.

Succesvol paardrijden begint bij mezelf. Ik kan wel topprestaties vragen maar als ik fysiek en mentaal niet fit ben kan ik niets verwachten. Ik hoor zo vaak dat het paard de schuld krijgt als het even niet gaat zoals je wilt, maar hoe fit ben je zelf? En dat gaat verder dan alleen maar wat elastische spieren. Voed jij je optimaal? Hoe is je mentale gesteldheid, je arbeidsrustverhouding, je focus en concentratie?

Paardrijden is een onderneming op zich. Hoe mooi is het dat ook paardrijden in de flow gaat. Dat is precies de reden waarom ik mijn kennis deel. Om jou fitter en sterker te maken als ruiter. Dit heeft ook weer invloed op alle andere facetten in je leven.

Kortom: ik heb mijn handicap omgebogen naar mijn kracht.

Ook jij bent tot nog zo veel meer in staat dan dat je denkt. Dat wist je natuurlijk allang maar het is ook belangrijk om in beweging te komen zodat jij recht op de finish afgaat en je je persoonlijke records verbreekt op elk niveau. Want dat ik wat ik je gun. Daar heb je lef voor nodig.

Ik geloof dat paardrijden topsport is. En daar train ik je voor zodat jij met beide handen juichend over de finish gaat en je dromen bereikt.

 

 

In september 2014 startte ik mijn eigen onderneming. Tegen de verwachting van heel veel mensen in.

Maar nu kan ik trots zijn op alles wat ik tot nu toe heb bereikt.

  • Twee HBO studies afgerond
  • Op wereldreis naar Australië en Nieuw-Zeeland waar ik echt de spannendste bergen heb beklommen en de leukste avonturen heb beleefd
  • Moeder van Tess (1,5 jaar)
  • Gelukkig getrouwd
  • Rij i bijna dagelijks op Friese paard Sibrich
  • Een eigen onderneming opgezet

Als geen ander weet ik dat je ALLES kunt bereiken wat je wilt. Elke doel is te bereiken, als je maar in beweging komt en blind op jezelf vertrouwt.

Als het niet linksom lukt, is het wel rechtsom. Waar een wil is, is een weg.

Ik geloof dat paardrijden topsport is. En daarom laat ik me ook graag inspireren door onze ‘helden’. De focus, passie, doorzettingsvermogen die ze hebben om voor winst te gaan is zo uniek. Tegenslagen worden omgezet in hun kracht en daarmee gaan ze winnen.

Dit gebruik ik in mijn coaching en training. Door zelf te trainen, door te zetten en te gaan voor goud met de juiste mindset kun jij alles bereiken wat je wilt.

Ben jij de ruiter die graag wil winnen?  Het gaat niet altijd om hard trainen maar om effectief trainen.

Kom in beweging door stappen te zetten.

Ondernemen met Flow

Misschien wil je dit nog wel van me weten:

=

Boerendochter

=

Moeder van twee kinderen

=

Fanatieke paardrijdster

=

Getrouwd met Hilbrand

Anne-lys Herder