Mindset betekent letterlijk overtuiging. Het is de manier waarop je over jezelf denkt en hoe je tegen jezelf praat. Wie je bent en wat je doet is een gevolg van je gedachtes. De manier waarop je bent geconditioneerd bepaald hoe je denkt, oordeelt en hoe je op basis daarvan reageert en handelt.

Jouw mind kan bepaald worden door negatieve of positieve gedachtes. Jouw gedachtes zijn een overtuiging van jouw ontwikkeling en oefening. Je kunt een hele mooie visie hebben. Heel veel waarde bieden of de mooiste producten hebben. Maar als je mindset niet klopt zal je nooit het succes kunnen creëren wat je voor ogen hebt. Je komt niet waar je wilt komen. Iets in je houdt je tegen om daadwerkelijke de stap te zetten. Daarom is het zo belangrijk om een positieve mindset en hebben en te werken aan jouw negatieve overtuigingen.

Ontwikkeling

Jouw mindset is vaak een gevolg van hoe je jezelf hebt ontwikkeld. Deze neem je over van je omgeving. Je bent geen ongeschreven blad meer. Vanaf het moment dat je wordt geboren gebeurt er van alles. Je groeit als persoon. In elke stap die je zet kom je weer nieuwe uitdagingen tegen. Je gaat letterlijk met je eigen gedachtes in discussie. Een interessante vraag die je je bij elke (negatieve) gedachte kunt stellen is waar deze vandaan komt en hoe je eraan komt. Als je hier het antwoord op weet kun je ermee aan de slag. Op deze manier kun je je negatieve gedachte omzetten in iets positiefs.

Dit gaat niet altijd even makkelijk. Je zult moeten opruimen. Je moet de kern van jouw gedachte aanpakken. In elk niveau kom je weer nieuwe uitdagingen tegen. Bepaalde dingen die je denkt al te hebben opgelost kunnen later weer terugkomen. Constant ben je bezig met je persoonlijke ontwikkeling, dat is ondernemen.

Ben jij bereid om kritisch naar jezelf te kijken? Ben jij bereid om aan het werk te gaan met je negatieve gedachtes? Ben jij bereid om je shit op te ruimen en door de gaan naar de volgende halte? Als je hiervoor open staat ga jij de juiste mindset creëren. .

Groei mindset

Met een groei mindset ben je leergiering en sta je open voor verbetering. Je ziet mogelijkheden. Je gaat elke kans benutten om je diensten of producten nog beter in de markt te zetten. Jij bent constant bezig om je eigen succes te creëren.

Affirmaties

Een mooie oefening om je positieve mindset te ontwikkelen is het gebruik van affirmaties. Een affirmatie is een gedachte. Hoe vaker deze wordt herhaald, hoe meer jij je hersens traint om een positieve gedachte te versterken. In de volgende blog lees je hier alles over.

Jouw onderneming valt of staat met je eigen mindset.