We leven in een bizarre tijd waarin alles onzeker is. En dat is waar we niet van houden. Het liefst hebben we alles in de hand. Waar gaat dit naar toe? We weten het niet, niemand weet het.

Wat gaat er gebeuren, wat kan doorgaan of wat lukt niet. In deze blog wil ik jullie meenemen hoe ik hier mee om ga. Ook in deze bizarre situaties zijn lichtpunten. Laat mij jouw inspirator zijn om door te gaan en te kijken naar de kansen.

Mijn eigen gedachte

Ik moet eerlijk bekennen dat de situatie mij ook wel wat in de hand heeft. Het liefst vermijd ik het nieuws. Het maakt mij down. Gister kwam ik  er niet onderuit. Het corona virus maakte impact. S ’avonds merkte ik dat ik down was. Down van al het nieuws. Op televisie, via social media en via de app.

Al tijden keek ik uit naar de maanden maart en april. Met als hoogtepunt natuurlijk mijn power-retreat, eind april. Daarnaast stond mijn agenda vol met leuke sprekersopdrachten en projecten. Ineens wordt vrijwel alles stopgezet. Zelf de doorgang van het power retreat is onzeker. Via social media houd ik je hiervan op de hoogte.

Blijf positief

We worden wakker geschud. Waar we normaal alles op de automatische piloot doen moeten we nadenken. Ons creatieve brein moet aan de slag. Waar iets gewoonlijk de normaalste zaak van de wereld is valt weg. In deze situatie blijkt hoe kwetsbaar en afhankelijk we zijn.

We moeten letterlijk een stap terug doen. We krijgen tijd om na te denken, om uit te rusten of om meer tijd met elkaar door te brengen. Het is tijd om erachter te komen of jij op de goede weg zit, om je dromen achterna te gaan. Misschien merk je juist nu dat je niet op de juiste plek zit met je werk. Wil je ondernemer worden? Pak deze kans en benut de vrijgekomen tijd om stappen te zetten.

Laat je niet tegenhouden door alle negativiteit. Waar je je op focust groeit. Focus jij je op deze bizarre shit, dan zul je dit meer aantrekken. Hoe meer jij je focust op alles wat je wilt, hoe sterker dit op je pad komt.

Neem een voorbeeldfunctie

Gelukkig is deze crisis tijdelijk.  We raken verbonden en willen elkaar helpen waar nodig. Alleen met elkaar kunnen we dit virus bestrijden. Ik ben ervan overtuigd dat deze situatie ons iets wil vertellen.

Ga terug naar je gevoel. Praat erover. Deel hoe je je voelt. Laat je juist in deze tijd zien op social media. Mensen zitten thuis, leven in onzekerheid en zijn op zoek naar enige zekerheid. Jij geeft ze dit door tips en inzichten te delen. Motiveer, inspireer en wees een voorbeeld. Het is nog belangrijker om je UNIEKE talenten in te zetten en je UNIEKE licht te laten schijnen.

Werk AAN je bedrijf

Het is DE tijd om AAN je bedrijf te werken. Volg een online programma, lees een boek of werk aan je social media, je website, je persoonlijke ontwikkeling of je dromen. Doe iets met de tijd die je cadeau krijgt.  Als alles straks weer normaal is denk je bij Corona aan jouw eigen ontwikkeling i.p.v. de negatieve emoties die nu groot worden uitgemeten.

Welke kansen zijn er voor jou? Ga offline gesprekken online doen of maak een online coaching programma. Een online afspraak kun je fijn via het programma Zoom doen. Al mijn online coaching sessies doe ik op deze manier en dat bevalt uitstekend.

Je eigen gezondheid

Er zijn geen garanties om het virus tegen te houden. Wel kun je er zelf alles aan doen om niet besmet te worden. Volg sowieso alle richtlijnen op. Neem je rust, zorg voor voldoende vitamines en vermijd stress. Stress zorgt namelijk voor een verminderde weerstand.

Ik hou mijn weerstand goed door elke dag de capsules van Juice Plus+ in te nemen zodat ik voldoende gevarieerde groenten en fruit binnenkrijg. Ik blijf in beweging en zie alleen maar lichtpuntjes in deze situatie. Juist dat zorgt ervoor dat ik me beter voel. Zo heb ik mijn eigen succes mindset.

Powervrouw, bekijk de kansen en doe hier iets mee. Waar een wil is, is een weg. Jij hebt geen invloed op deze gebeurtenis. Wel op je eigen gedachten en hoe je ermee om gaat.

Hoe ga jij om in deze situatie? Heb je behoefte om te sparren? Vraag  vrijblijvend een flow gesprek aan zodat we kijken welke kansen er voor jou liggen.