Allereerst de beste wensen voor dit mooie nieuwe jaar wat voor ons staat.
Een nieuw begin, wat ook echt voelt als een nieuw begin.
2020 was mooi en had verbinding op een andere manier
Maar toch kijk ik er weer naar uit om elkaar te knuffelen en om gewoon samen te zijn
Net zoals we gewend zijn
Daar gaan we voor dit jaar
En natuurlijk voor heel veel meer moois.

Tussen kerst en oud & nieuw had ik een herstelweek. Na een intensieve trainingsperiode was ik er aan toe. De laatste tijd slopen er ook weer wat gewoontes in waardoor ik vermoeid werd en me niet fijn voelde.

 • Ik nam mijn rust overdag niet meer genoeg. En nadat ‘ineens’ de lockdown er weer was gebruikte ik de tijd van de slaap van Tess en Jorn voor afspraken en ging ik ’s avonds door.
 • Onbewust ging ik steeds meer eten en nam ik ook meer suiker in door ongezonde voeding.
 • Terwijl ik met mezelf had afgesproken max. 2 keer per dag Instagram te bekijken werd dit steeds meer. Ik liet me te veel afleiden door social media. Het maakte me onzeker en de wil om het goed te doen zorgde er soms voor dat ik juist geen stappen zette

Eerlijk gezegd dacht ik ‘even’ door te werken tussen de feestdagen in. Hilbrand was namelijk thuis, had ik mooi even de tijd om plannen te maken. Maar al snel kwam ik erachter dat dit niet de manier was. Ik had behoefte aan rust. De gebroken nachten die we vanaf de geboorte van Jorn hebben en het geven van borstvoeding zullen hier ook mee te maken hebben.

Tijdens mijn herstelweek heb ik het volgende gedaan om bij te komen:

 1. Op de dag voor kerst heb ik nog wat klusjes gedaan en toen waren mijn werkzaamheden voor 2020 klaar. Ik heb gelijk de Instagram app van mijn telefoon gehaald. Even weg van social media. Gaan voor complete rust. Ik had geen berichten ingepland voor de week erna, maar goed. Het was nu eenmaal zo en ik voelde me hier het beste bij. Dan maar even geen zichtbaarheid.
 2. Ik heb veel (bij) geslapen. Zowel overdag als lange nachten. Momenten waarop ik mijn lichaam rust gun. Omdat Hillbrand thuis was kon dit ook buiten de slaaptijd van de kinderen.
 3. Een week zonder tussendoortjes en extra suiker. Even terug naar de basis, puur. Dat besloot ik voor de kerstdagen. Dus geen chocolaatje, ijs of andere lekkernij tijdens deze mooie tijd. Ik heb het niet gemist, omdat ik weet waarvoor ik het doe. Waarom wachten tot na de feestdagen? Elk moment is er tijd voor actie. Mijn innerlijke motivatie was groot om er voor te gaan.

Dagelijks werd ik sterker en kreeg ik weer mijn zelfvertrouwen terug. Mijn bedrijf heb ik even helemaal losgelaten.

Wat me wel bezighield?

 • Genieten van en met mijn gezin
 • Bezig met het hok dat we aan het bouwen zijn
 • Jorn voor het eerst in de bakfiets
 • Paardrijden
 • Koekjes bakken met Tess
 • Ik heb meerdere keren geholpen op de boerderij van mijn zwager

Het herstel was goed en heeft me weer mooie inzichten gegeven. Zo ben ik echt geen computer persoon. Door de corona gaat alles online. Ik kijk uit naar de momenten dat ik weer fysiek workshops kan geven, presentaties kan geven tijdens evenementen en we weer offline kunnen netwerken.

Het nieuwe jaar

Het is weer tijd om te gaan trainen, ik heb er zin in. Op naar 2021, waar we een fantastisch jaar van gaan maken. Ik kijk uit naar de mooie dingen die gaan komen. Een jaar waarin ik mijn twee ondernemingen wil laten groeien. Een jaar waarin ik me persoonlijk weer wil ontwikkelen en ga voor mijn dromen.

Als het niet linksom lukt, lukt het wel rechtsom.