Energie is alles. Energie zorgt voor positieve gedachtes. Energie straal je uit. En wat je uitstraalt trekt je aan. Energie is de basis van jouw succes. De eigen gezondheid is een ondergeschoven kindje bij ondernemers, maar toch de belangrijkste.

Hoe kun je voor een ander zorgen als je niet goed voor jezelf zorgt?

Energie krijg je o.a. door dagelijks met je gezondheid bezig te zijn. In dit artikel geef ik 5 tips voor het ontwikkelen van meer energie.

  • Dankbaarheid.

Dankbaarheid geeft innerlijke rust. Het zorgt voor een verhoging van je enthousiasme. Je brengt je onderbewuste in een verhoogde status van geluk. Wees niet ongelukkig met wat je niet hebt maar wees gelukkig met wat je hebt. Waar je je op focust groeit, dus dit zal alleen maar meer worden. Elke dag zijn er wel dingen om dankbaar voor te zijn. Ook al zijn het in jou ogen maar kleine dingen, het is goed om hier dagelijks bij stil te staan. Bijvoorbeeld een momentje voor het slapen gaan. Je gaat met een glimlach slapen en wordt met een glimlach weer wakker.

  • Me Time

Zorg dat je dagelijks even tijd voor jezelf hebt. Hoe moeilijk het soms ook lijkt, het is altijd mogelijk. Mij lukt het ook, met twee kleine kinderen. Ik zorg ervoor dat ik ’s ochtends drie kwartier eerder opsta dan de kinderen zodat ik deze tijd kan benutten om op te starten en bij mezelf te komen.

  • Voeding

Het is zo belangrijk om je goed te voeden. Om je lichaam te voorzien van de juiste brandstof. Jouw lichaam is net een auto. Zonder de juiste brandstof gaat deze pruttelen. Ook bij een auto moet alles optimaal zijn om jou veilig te kunnen vervoeren. Kom jij dagelijks aan de 800 gram zongerijpte groente en fruit? Want hiermee voed je alle cellen in je lichaam. Groente en fruit bestaan uit duizenden plantenstoffen, dus niet alleen maar vitamines en mineralen. Jouw lichaam herkent deze stoffen en gaat samen werken als een groot orkest.

Ook al ben ik een grote liefhebber van groente en fruit, de aanbevolen 800 gram haalde ik niet. Totdat ik in aanraking kwam met capsules. Eerst dacht ik ‘oh nee, pillen’, daar begin ik echt niet aan. Al snel ontdekte ik dat het groente en fruit in een ander jasje is. Nu eet ik het alweer twee jaar en wil ik ook echt niet meer zonder. In een eerder artikel leg ik uit wat deze capsules mij heeft gebracht.

Naast dat ik me op deze manier goed voed ben ik dagelijks bezig met mijn weerstand. Zo neem ik mijn eigen verantwoordelijk om me te beschermen tegen ziektes. Ziek zijn is geen werk. En geen werk is geen inkomen.

  • Beweging

Beweging maakt energie en in beweging vind je de antwoorden. Beweging geeft je zuurstof wat weer belangrijk is voor energie. Door dagelijks even een rondje te lopen zorg jij voor een creatieve brein en een gezond lichaam. Het neemt stress weg waardoor je minder spanning in je lichaam voelt. Door beweging slaapt je ’s nachts dieper waardoor je beter uitgerust wakker wordt en een positieve start van de dag hebt.

  • Rust

Vaak willen we alleen maar door. Zonde van de tijd om overdag even te rusten. Maar onderschat de waarde hiervan niet. Dit rustmoment zorgt dat je je zowel fysiek als mentaal sterk houdt. Tijdens dit rustmoment ontdoe je je van alle prikkels om je heen. Vaak komen in rust de mooiste ideeƫn op je pad. In rust gebeurt het, dit gezegde is er niet voor niets.

Ik heb nu twee keer mogen genieten van mijn zwangerschapsverlof. Beide periodes hebben me mooie inzichten gegeven. Ik nam even afstand van mijn eigen bedrijf. Daarnaast maak ik dagelijks een powernap terwijl de kinderen op bed liggen. Om mijn hoofd rust te geven zodat ik ook mentaal optimaal blijf..

 

 

Ik hoop dat ik je heb geprikkeld om te gaan voor je energie. Naar mijn mening is energie de belangrijkste steen in jouw steengoede fundering. Hier kun je op bouwen. Met energie kun je elke uitdaging aan. Het geeft je kracht en positiviteit.

Ben jij op deze manier met je energie bezig?