Heb jij het gevoel dat er zoveel meer in je zit dan dat er uitkomt? Wil je impact maken met dat waar je talent voor hebt gekregen? Wil je zoveel meer bereiken maar heb je het gevoel dat je daar veel harder voor moet werken? Of werk je wel heel hard maar behaal je niet het gewenste resultaat? Wil je tegelijk alle ballen zo goed mogelijk de lucht in houden en vraag je je af hoe je dat gaat doen?

Vaak wordt er gedacht dat je hard moet werken om te kunnen presteren. Je gaat verder op de automatische piloot en je focust je helemaal op het eindresultaat. Je gaat door tot het einde, maar op een gegeven moment is het op.

Je bent het allerbelangrijkste vergeten: voor jezelf zorgen. Want als jij voor langere termijn een topprestatie neer wilt zetten moet je fit zijn, zowel lichamelijk als geestelijk.

Eén keer pieken kan iedereen, en dat hou je ook vol met keihard werken. Maar jij wilt voor langere tijd winnen. Maar hoe zorg je voor dat fitte lichaam en genoeg energie? Ik geef je 3 energiebronnen

1. Eet gezond

Je bent wat je eet. Het wordt zo vaak gezegd en het is zo waar. Je lichaam vraagt om brandstof, het is belangrijk dat deze van hoge kwaliteit is om goed te kunnen functioneren. Als de brandstof die je er in stopt niet zuiver is zal je opbranden. Misschien niet gelijk, maar komt dat wel op langere termijn.

Alle topsporters die ik spreek geven aan bezig te zijn met hun voeding. Dit passen ze aan op hun trainingsschema. Bij zware trainingen zorgen ze voor extra eiwitten waardoor hun lichaam weer herstelt. Op deze manier kunnen zij de topprestaties voor langere termijn leveren.

Gezonde voeding heeft een positieve invloed op hoe fit je je voelt en op je mentale gezondheid. Maar wat is gezond? Jij weet het beste hoe je in balans blijft. En daarbij mag je af en toe echt wel eens een patatje of iets anders ongezonds.

Voor mij bestaat gezonde voeding uit minimaal 600 gram groente en fruit. Groente en fruit zorgen voor alle plantenstoffen, vitamines en mineralen die we nodig hebben om ons lichaam optimaal te voeden. Hiermee zorg ik voor een optimale gezondheid.

2. Neem je rust

Rust is de beste training. Het klinkt tegenstrijdig en past niet in ons systeem maar door je overdag even terug te trekken kom je sterker terug. Rust betekent echt even niets doen en gewoon doen waar je zin in hebt. Voor sommigen een hele uitdaging. Vaak is de agenda volgepland met diverse afspraken waardoor de dag zomaar weer vol is. Maar jij hebt de regie over je eigen leven en overal heb je een keuze in. Durf eens nee te zeggen, daarmee zeg je ja tegen jezelf.

Bij rust hoort voldoende slaap. Minimaal 8 uren per nacht. Door goed te slapen rust je uit en blijf je beter in balans.

Voor een betere nachtrust is het goed om minimaal een uur voordat je naar bed gaat beeldschermen te vermijden, zoek de ontspanning op door bijvoorbeeld te mediteren, een douche of bad te nemen, een rondje te wandelen of op te schrijven wat je de dag hebt beleefd. Je zult merken dat je fijner slaapt en de volgende dag energieker wakker wordt.

3. Ga in beweging

Antwoorden vind je in beweging. Beweging daagt je uit, je komt uit je comfortzone en verlegt je grenzen. Je ontdekt hoe je met spierpijn omgaat en hoe je de juiste focus behoudt voor prestaties.

Door te bewegen kom je in actie, zowel letterlijk als figuurlijk. De mooiste en beste inzichten krijg ik als ik ga wandelen of op het paard zit. Dagelijks zorg ik voor beweging, ik kan er niet meer zonder. Beweging zorgt voor geluk en geeft energie.

Dat is ook de reden dat mijn coaching van het programma effectief trainen veelal in de natuur plaats vindt. We gaan in beweging. Ook al vinden de gesprekken online plaats, bewegen kan altijd.

Het hoeft niet gelijk in de hoogste versnelling. Train je lichaam en geest en bouw het op. Zodat je het leuk blijft vinden en je er echt de voordelen van plukt. Ook al maak je dagelijks een wandeling van 20 minuten, iets is beter dan niets. Tijd is geen excuus, het is maar net waar je prioriteiten liggen. Wil jij echt gaan voor goud? Dan moet je hier iets voor over hebben. Als jij op de juiste manier sport verhoog jij je energieniveau en brengt dit je meer succes.

 

Als jij deze drie energiebronnen gaat toepassen merk je dat je al veel energie cadeau krijgt. Energie die er voor zorgt dat je je successen vergroot en de gouden medaille steeds dichterbij komt.

Wil je dagelijks effectief trainen om voor winst te gaan? Dan nodig ik je van harte uit voor mijn programma waarin we 16 weken trainen voor meer rust, ontspanning, winst en succes, zowel zakelijk als privé..