Bij het delen van een link op Facebook was het tot halverwege 2017 mogelijk om de tekst en afbeelding die verscheen te wijzigen. Helaas werd deze functie stopgezet omdat er veel misbruik van werd gemaakt. Een gemis. Een frustratie als de juiste foto niet bij de gedeelde link wordt geplaatst of als er een andere tekst komt.

Voor de kenners onder ons biedt de Yoast SEO plugin een uitkomst. Door deze op de website al goed in te richten weet Facebook precies wat er geplaatst moet worden. Toch werkt dit niet optimaal. Je wilt namelijk wel eens een andere foto of andere tekst bij de post.

Domein verificatie Facebook

Gelukkig heeft Facebook het weer mogelijk gemaakt om de previewtekst van een link te wijzigen. Hiervoor is het nodig om je domein te verifiëren zodat Facebook zeker weet dat jij de eigenaar  bent. Hiervoor is het wel nodig om verbinding te maken met de root van je website. Dus ben je niet zeker van je zaak, laat het dan over aan je websitemaker of iemand die er verstand van heeft. Een voorwaarde is dat je werkt met de Facebook Business Manager.

Volg de tekstuele uitleg voor het verifiëren voor je domein of bekijk de video. Hiervoor scrol je iets naar onderen.

De volgende stappen voer je uit om je domein te verifiëren:

  • Maak een Facebook Business Manager account aan en voeg je Facebook pagina toe. Als je al een account hebt is je pagina al toegevoegd en kun je deze stap overslaan. Geef je pagina naam in en klik op pagina toevoegen. Je pagina is nu toegevoegd aan je Business Manager Account.

domein verificatie Facebookpaginanaam toevoegen Facebook

  • Nu het pagina is toegevoegd kan het domein wat erbij hoort geverifieerd worden. Aan de linkerkant zie je een aantal mogelijkheden. Kies voor domeinen en voer je domein in.

domein toevoegen Facebook

  • Het domein is toegevoegd maar moet nog geverifieerd worden. Hiermee geef je aan eigenaar van het domein te zijn. Dit kan door middel van twee manieren. Voeg een DNS verificatie toe aan je domeinhost of een HTML bestand uploaden aan je website. Voor dat laatste kies ik.
  • html bestand toevoegen Facebook
  • Maak verbinding met je website in een FTP-programma en voeg het gedownloade HTML bestand toe.
  • Zodra het bestand is toegevoegd klik je op verifiëren. Als de stappen correct zijn uitgevoerd geeft Facebook aan dat het domein is geverifieerd.
  • Als laatste klik je op pagina toewijzen en klik op jouw paginanaam.

pagina toewijzen Facebook

  • Ga naar je Facebook pagina en deel een link van je website. Als alles goed is gegaan kun je de teksten en afbeelding weer aanpassen. Probeer het maar eens.

Video uitleg

 

Ik ben benieuwd of het je gelukt is. Lijkt het je te ingewikkeld? Ik doe het graag voor je zodat jij weer met een gerust hart links kunt plaatsen op Facebook met de tekst die jij graag ziet.