Weet je dat het plaatsen van een video op Facebook hot is? Het is een hele goede manier om je Online Zichtbaarheid te vergroten. Kijkers vinden het prettig omdat ze jou zien en je stem horen. Je stelt je persoonlijk op. Daarnaast verhoogt het je berichtenbereik. Facebook toont video’s in eerste instantie meer dan andere berichten.

Facebook versus Youtube

Facebook heeft aangegeven dat het de nieuwe YouTube wil worden. En dat is de reden waarom jij beloond wordt als je een video rechtstreeks op Facebook plaatst. Dus niet via Youtube zoals je misschien gewend bent. Door een video te plaatsen stijgt je berichtenbereik en bereik jij een groter deel van je doelgroep.

Diashow op Facebook

Vind jij het plaatsen van video’s eng? Ik kan het me voorstellen. Je geeft je toch meer prijs dan wanneer jij veilig achter je toetsenbord zit. Gelukkig heeft Facebook hier iets op gevonden en maken ze het je gemakkelijk. Als alternatief kun je via Facebook een diashow maken. Een diashow is een reeks van verschillende foto’s, al dan niet met een muziekje erbij. Door Facebook wordt dit gezien als video.

Stap voor stap leg ik je uit hoe je een diashow maakt. Zowel in een video (3 minuten) als tekstueel. Kies de optie die voor jou het fijnst werkt.

Tekstuele uitleg

Wanneer jij een bericht wilt plaatsen op je zakelijke Facebookpagina krijg je een aantal opties. Kies voor de optie ‘Een foto of video delen’.

Diashow plaatsen op Facebook

Bericht maken op Facebook

Er opent een pop-up met 5 keuzemogelijkheden. De 4e mogelijkheid is ‘diashow maken’. Deze maak je met tenminste 3 of maximaal 10 foto’s. Klik hierop.

Diashow plaatsen op Facebook

Diahow maken op Facebook

De pop-up zoals weergegeven op de afbeelding verschijnt. Er kunnen foto’s toegevoegd worden door te kiezen voor de optie ‘Foto’s toevoegen’. Aan de linkerkant geeft Facebook je de mogelijkheid om de afbeeldingsduur tussen de verschillende foto’s zelf te bepalen en aan te geven of de foto’s vervaagd moeten worden bij de overgang of niet.

Foto's toevoegen aan diashow

Foto’s toevoegen aan Diashow

Door te kiezen voor de optie ‘Foto’s toevoegen’ opent zich deze pop-up. Er kunnen foto’s gebruikt worden die al op jouw Facebookpagina staan. Wil je nieuwe foto’s uploaden kies dan voor ‘Foto uploaden’. De verkenner van je computer opent en zoek de foto’s die je wilt plaatsen op. Deze worden in je Facebookpagina geladen.

Foto's plaatsen aan diashow

Foto’s kiezen

Voordat je de diashow publiceert kun je er nog een muziekje bij doen. Het tabblad muziek geeft verschillende opties. Kies er ééntje uit die bij deze diashow hoort. Je krijgt het geluid altijd eerst te horen voordat het gepubliceerd wordt.

Muziek toevoegen aan Diashow Facebook

Muziek toevoegen aan diashow

Wanneer je helemaal tevreden bent met deze diashow klik je op ‘Diashow maken’. De foto’s worden geladen en je krijgt een melding van Facebook als de video voltooid en gepubliceerd is.

Nooit meer een excuus om een video te plaatsen!

Plaats jij al video’s?
Maak jij gebruik van video’s op Facebook? Doe je dit via een diashow of film jij jezelf? Laat je het me weten?

Wil je meer tips over Facebook? Regelmatig geef ik workshops over Facebook in Drachten. Kijk in mijn agenda voor de eerstvolgende datum.