Gebruik jij je persoonlijke Facebook profiel zakelijk? En weet je dat dit verboden is? Facebook is bezig om alle persoonlijke pagina’s die zakelijk ingezet worden te verwijderen. Je profiel wordt omgezet naar een pagina, vanaf dat moment kun je er helemaal niets meer mee. Dat wil je toch niet?

Als ik mijn Facebook tijdlijn bekijk zie ik veel bedrijven die een persoonlijke profiel zakelijk inzetten. Sommigen doen dit bewust, anderen hebben er geen reden voor. Niet alle ondernemers weten hoe een zakelijke pagina aangemaakt moet worden. Of doe jij het juist om op deze manier een vriendschapsverzoek te kunnen sturen naar je vrienden? Dit valt immers meer op dan een uitnodiging om de pagina leuk te vinden. Zelfs een mix van een zakelijk en persoonlijk profiel is al verboden. Facebook wil dat zakelijk en privĂ© gescheiden wordt. Zakelijke pagina’s zijn er voor bedrijven, zij moeten ook gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn.

Behoor jij tot de doelgroep die zijn persoonlijke profiel zakelijk inzet? Dan moet jij nu tot actie overgaan! Pas je naam en gebruikersnaam aan bij accountinstellingen en maak een zakelijke pagina aan voor je bedrijf. Gebruik hiervoor de handleiding van Facebook waarin uitgelegd wordt hoe je een pagina aanmaakt.

Je kunt er ook voor kiezen om je persoonlijke profiel om te zetten in een zakelijke pagina. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan deze handleiding.

Ga snel aan de slag, jij wilt toch niet dat je pagina wordt verwijderd? Heb je hulp nodig? Neem dan contact met mij op.