Adverteren via Facebook is gewild. Het is een goede manier om je bereik via dit social media kanaal te vergroten. Als je gaat adverteren kom je al snel bij de Facebook Pixel uit. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit wat de Facebook Pixel is, hoe je deze aanmaakt en installeert op je WordPress website.

Wat is een Facebook pixel?

De Facebook Pixel is een stukje code die je op je website plaatst. Facebook houdt hiermee bij wat de resultaten zijn op je website. De resultaten hiervan kun je gebruiken voor het maken van advertenties. Doordat je deze code op de website plaatst kun jij aangepaste doelgroepen maken, conversies meten en je advertenties optimaliseren voor nog meer bereik.

Facebook Pixel maken

De Facebook Pixel maak je in je advertentiebeheer. Als je al een keer eerder een advertentie hebt gemaakt zie je deze in je ‘menu’ staan.

Advertentiebeheer Facebook

Advertentiebeheer openen

Bij het openen van je advertentiemanager zie je linksboven een menu van advertentiebeheer. Bij het openen hiervan zie je iets soortgelijks als onderstaande afbeelding. Als je de advertentiemanager op deze manier al een keer gebruikt hebt zie je waarschijnlijk alleen de optie ‘regelmatig gebruikt’ met de meest gebruikte optie eronder. Je klikt dan op’alle hulpmiddelen’ om het gehele menu te openen.

Onder het kopje middelen staat pixels. Deze open je.

Facebook Pixel advertentiebeheer

Menu advertentiebeheer

Heb je nog nooit een Facebook pixel gemaakt dan klik je op Pixel maken. Je kunt maar één pixel per advertentieaccount maken.

Facebook pixel maken

Nieuwe Facebook pixel aanmaken

Je krijgt de mogelijkheid om je Facebook Pixel een naam te geven en aan te maken.

De facebook pixel een naam geven

De Facebook pixel maken

Gefeliciteerd, je Facebook pixel is aangemaakt. Door te kiezen voor ‘pixel nu installeren’ verschijnt de code die op de website geplaatst moet worden.

Om de pixel op te vragen kies je voor ‘acties – pixelcode weergeven’. Her kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de Facebook pixel te mailen naar je webbouwer of de pixelnaam te bewerken.

Facebook pixel opvragen

De code van de Facebook pixel opvragen

De Facebook pixel is aangemaakt. Nu kun je deze op je website installeren. De onderstaande uitleg is gebasseerd op een WordPress website. Is je website in een ander CMS systeem gemaakt, vraag dan je webbouwer om de pixel te installeren.

Op je WordPress website

Heb je je website niet in eigen beheer dan stuur je de code naar je website ontwikkelaar. Anders plaats je deze zelf. De code moet in de header van je website komen, tussen de <head> en <head>. Je kunt dit op verschillende manieren doen.

  • Plaats de code in de header.php. Dit kan in het dashboard via ‘weergave – editor’ of via het programma FileZilla. Let wel op dat je een child theme hebt, anders ben je deze code bij de eerstvolgende update van je WordPress thema weer kwijt.
  • Installeer de plugin Per Page Head. Na het installeren en activeren van deze plugin krijg je bij instellingen de optie ‘Per page add to head’.

    Per page add to head

    De plugin Page per Head openen

Na het openen van deze optie krijg je de mogelijkheid om de Facebook Pixel in te vullen. Alles wat je hier invoert komt in de header op elke pagina van je website.

Facebook Pixel invoeren

Facebook Pixel invoeren

Checken of de Facebook pixel werkt

Je hebt de pixel geïnstalleerd en nu ben je natuurlijk benieuwd of deze werkt. Als je bovenstaande stappen hebt gevolgd dan staat je pixel in je advertentiebeheer op actief. Het kan zijn dat Facebook enige tijd nodig heeft om de instelling te verwerken.

Facebook pixel actief

Werk je met de internetbrowser Chrome dan kun je de FB Pixel Helper installeren om na te gaan of er een pixel op de website staat.

FB Pixel Helper

Nadat deze actief is komt er rechtsboven een blauw icoontje tevoorschijn. Deze laat zien of er een Pixel actief is of niet.

 

Facebook Pixel aanwezig op de website

FB Pixel Helper geeft aan of er een pixel actief is.

Je hebt nu de Facebook Pixel geïnstalleerd en gekeken of deze actief is. Vanaf nu kun je deze inzetten om je advertenties te optimaliseren.

Heb je vragen over de Facebook Pixel of wil je hulp  bij het aanmaken van je advertenties? Je weet me te vinden, ik help je graag.