Jij bent beheerder van een zakelijke facebookpagina, hartstikke leuk. En weet je dat dit ook een positief resultaat geeft aan je positie in Google? Daar doe jij het natuurlijk voor. Het hebben van een zakelijke facebook pagina is leuk, maar heb je ook gedacht hoe je deze inricht en waarom je dit zo hebt gedaan? Heb je een facebook marketing strategie bedacht voordat je de pagina hebt gemaakt? Nee? dat is zonde! Want ook facebook is een social media kanaal waar je veel bereik mee kunt halen als je deze op de juiste manier inzet.

Facebook tips

Hou mijn website en facebook pagina in de gaten. Regelmatig zal ik een tip geven hoe jij dit kanaal goed kunt inzetten. Vandaag vertel ik je hoe je je facebook berichten kunt inplannen. Erg handig voor als jij geen tijd hebt voor het plaatsen van berichten maar wel contact wilt houden met je volgers.

Facebook strategie

Ben jij je er wel van bewust dat een bericht van je zakelijke facebook pagina niet bij al je volgers op de tijdlijn wordt geplaatst. Facebook bepaalt wie je bericht te zien krijgt. Heb je je weleens afgevraagd waarom je bericht maar door 70 personen is gezien terwijl je 300 volgers hebt? Net zoals bij Google moet je bij facebook je ranking verdienen. Hoe meer interactie je hebt op je pagina, hoe vaker je bericht geplaatst wordt bij je volgers. Facebook wil volgers de berichten aanbieden waarin zij zich interesseren. Hoe vaker een volger reageert op je bericht hoe vaker hij/zij je bericht ontvangt. Je bereikt veel van je volgers door dagelijks een bericht te plaatsen. Ook als je even geen tijd hebt of op vakantie bent is er een handige manier om je facebook pagina wel te voorzien van berichten.

Facebook berichten plannen

Net zoals op websites, kun je ook bij facebook je bericht inplannen. Zo hou je contact met je volgers terwijl jij weekend viert of op vakantie bent. Maar hoe doe je dit toch?

Aan de hand van de facebook pagina van Herder Beeld en Tekst leg ik dit uit. Je ziet op onderstaande afbeelding dat op het moment van schrijven er een bericht staat ingepland en ik een nieuw bericht maak. Ook dit bericht wil ik inplannen voor plaatsing op de dag en tijd dat ik wil. Nadat je het bericht hebt geschreven zul je gewoonlijk op ‘plaatsen’ klikken zodat het bericht gelijk zichtbaar is. Dat doe je nu niet. Je klikt op het pijltje naast ‘plaatsen‘. Er wordt een klein menu geopend met een drietal opties. De eerste optie hiervan is ‘bericht inplannen’. Klik hierop en je krijgt de optie om de datum en tijd in te vullen waarop het bericht moet worden geplaatst. Zodra je op plannen hebt geklikt staat het bericht in het geheugen van facebook. Je krijgt een melding van facebook als je geplande bericht is geplaatst.

Facebook pagina Herder Beeld en Tekst Friesland Wijnjewoude Facebook social media kanaal Facebook pagina Wijnjewoude Herder Beeld en Tekst

 

Vond je dit een handige tip? Deel hem dan via je facebook pagina of laat een reactie achter. Wil je meer informatie over dit onderwerp of wil je ook leren hoe je een bericht plant op je website? Neem dan contact met me op.