De plugin Yoast SEO is meer dan alleen maar het juist invullen van je titel, meta-omschrijving en tekstanalyses. Het is een handig hulpmiddel voor je weergave op Social Media. Ook kun je aangeven in hoeverre je wilt dat een zoekmachine de desbetreffende pagina gaat indexeren. In dit artikel ga ik hier dieper op in.

Mogelijkheden Yoast SEO

Tabblad Geavanceerd

Het tabblad geavanceerd zul je niet altijd gebruiken, toch staan er een paar nuttige onderwerpen in. Vooral als je wilt dat een bepaalde pagina niet door de zoekmachine wordt herkend. Vandaar dat ik ze wel kort omschrijf.

Meta-Robot index

Deze mogelijkheid stelt je een keuze uit drie opties. Wanneer je wilt dat een bepaalde pagina niet wordt gevonden door de zoekmachine dan kun je dat hier aangeven. Deze manier geeft echter geen garantie. Als de pagina veel wordt bezocht dan vindt Google dat je pagina interessant is en gaat deze alsnog opnemen in de resultaten.

‘Meta Robots’ -Follow

Hier geef je aan of je wilt dat de interne links gevolgd worden door de zoekmachine. Dit kun je bijvoorbeeld uitzetten als je niet wilt dat de links worden gevolgd. Een interne link geeft namelijk weer een pluspunt aan een andere pagina.

Meta Robots geavanceerd

Deze optie zul je weinig tot niet gebruiken, vandaar dat ik deze niet bespreek.

Kruimelpadtitel

Als je zelf wilt bepalen wat er in het kruimelpad van je website komt te staan dan vul je dat hier in.

Canonieke URL

Wanneer je bijvoorbeeld een artikel nogmaals op je website publiceert, is deze tekst niet uniek. Stel de oorspronkelijke URL in bij de Canonieke URL zodat de zoekmachine weet dat het hier om een kopie gaat en de oorspronkelijke URL ook bekend is. Zo voorkom je dat de zoekmachine dit gaat bekijkt als dubbele inhoud.

Sommige mogelijkheden heb ik maar kort besproken, omdat ik weet dat je deze niet tot weinig gaan gebruiken. Wil je er toch meer informatie over hebben dan verwijs ik je naar de website van Yoast SEO.

Yoast SEO sociaal

Social 

Het koppelingsicoontje links van de invoervelden betreft het ’tabblad’ social. Hier bepaal je hoe het bericht of de pagina wordt weergegeven op Facebook. Wil je dat er een andere titel en beschrijving van het artikel op Facebook wordt weergegeven dan je hebt ingesteld dan wijzig je dit door in het desbetreffende vak te gaan staan. Ook kun je een afbeelding uploaden. Deze informatie wordt op het social media kanaal weergegeven wanneer jij het artikel deelt.

Yoast SEO sociaal

Zeer complete plugin 

Zoals je de afgelopen weken hebt kunnen lezen is Yoast SEO een uitgebreide en zeer complete plugin die op sommige fronten een fijn toetsingsinstrument is voor het optimaliseren van je berichten. Maar nogmaals: verwacht geen wonderen van deze plugin. Het is een voorgeprogrammeerde plugin die niet kan lezen wat jij schrijft. Schrijf vooral voor je doelgroep en trek je niet altijd aan van datgene wat de plugin te melden heeft. Wanneer jij tevreden bent met de tekst laat je deze mooi zo.

Heb je door het lezen van mijn artikel nieuwe dingen binnen de plugin ontdekt of wil je graag reageren op mijn verhaal, laat dan vooral je reactie achter.