Vaak adviseer ik mijn klanten om te gaan bloggen; de website voorzien van nieuwsartikelen. Niet iedereen ziet dit zitten, maar er zijn voldoende redenen om dit wel te doen.

  • Je wekt vertrouwen op

Personen krijgen vertrouwen in je omdat je laat zien dat je kennis over het onderwerp hebt. Lezers worden overtuigd van jouw kunnen en zullen eerder bij jou komen dan bij iemand in wie ze geen vertrouwen hebben. Door te bloggen neem je lezers mee in je vakgebied. Lezers hebben het idee je al goed te kennen doordat ze je blogs lezen. De drempel om contact met je op te nemen is lager.

  • Je bent beter vindbaar in de zoekmachine

Door te bloggen creëer je nieuwe content op je website. Je houdt je website levendig en mensen zullen vaker de moeite nemen om je website te bezoeken. Een statische website zorgt ervoor dat bezoekers niet vaak terug zullen keren en Google is er ook niet blij mee. De nieuwe content op je website bevat zoekwoorden waarop je door Google gevonden wilt worden. Je plaatst relevante content en dat gaat Google waarderen.

  • Bloggen helpt je bij het verbreden van je eigen kennis

    Door te bloggen verdiep jij je constant in je vakgebied waardoor jouw kennis ook weer groeit. Bij bloggen ga je telkens op zoek naar nieuwe, relevante onderwerpen. Je wilt de lezer de juiste content geven en je eigen beweringen onderbouwen. Hiervoor ga je op zoek naar literatuur waardoor je zelf ook weer nieuwe inzichten krijgt.

Ik kan mijn tijd wel beter gebruiken

Ik zie je denken; bloggen kost mij teveel tijd en deze tijd kan ik wel beter gebruiken. Ik ben het hier gedeeltelijk mee eens. Het kost je toch snel een paar uur om je blog op de juiste manier te schrijven en op te maken voordat je deze publiceert. En voordat deze blog geplaatst is op je social media kanalen ben je zomaar een halve dag verder. Maar uiteindelijk gaat het je voldoende opleveren. Het is een vorm van je online marketing en alle marketingactiviteiten kosten tijd. Bloggen is de goedkoopste manier om je bekendheid te vergroten.

Wel of niet bloggen

Heb ik je overtuigd om te gaan bloggen? Dan is mijn doel behaald. Blog je al, laat dan je URL als reactie op dit bericht achter zodat ik een kijkje kan nemen.

Hoe schrijf je een goede blog?

Het schrijven van een blog is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe schrijf je nu een goed artikel voor je blog, een artikel dat door mensen wordt gelezen? Hierover vertel ik je de volgende keer.