Het afgelopen jaar heb ik samen met mijn vriend een huis gebouwd. In 2015 kochten we een woning wat nodig aan vervanging toe was. Nu, in 201 staat er een woning om trots op te zijn. Tijdens en na de verbouw kwam ik er al snel achter dat het huis vergeleken kan worden met een website.

De Fundering

Na aankoop van de woning gingen we al vrij snel in gesprek met een architect. Samen met hem bedachten we de indeling, het geraamte van de woning. Een aantal van onze eisen:

 • Veilig
 • Oppervlakte zo logisch mogelijk indelen
 • Zo weinig mogelijk onderhoud
 • Kamers moeten zonder te zoeken gevonden worden
 • Alles op de begane grond
 • Korte wegen naar de eindbestemming

De wensen zijn vergelijkbaar als bij de website. Een website moet zo logisch mogelijk ingedeeld worden en duidelijk en overzichtelijk zijn.

Een woning moet een goed en veilig fundament hebben. Dit is de basis van een sterk veilige woning. Bij de website is het fundament de hosting. Zoveel auto’s, zoveel hostingpartijen. De een duurder dan de andere. Welke is veilig? Wie heeft er verstand van WordPress? Hoe zit het met de serverruimte? Is er een goede helpdesk? Allemaal vragen die je stelt bij het zoeken naar de meest betrouwbare hostingpartij waarbij je website in veilige handen is.

De indeling van een huis

Het geraamte

Het geraamte van een website maak ik in WordPress. Ik bepaal uit welke onderdelen een pagina bestaat, uit welke onderdelen het menu bestaat en welke wegen de bezoekers naar de juiste informatie bewandelen.

Een huis heeft net als een website een aantal vaste elementen. Deze pagina’s horen op je website (net als een wc, keuken, slaapkamer, keuken, deuren en ramen in een woning):

 • Homepagina
 • Pagina met je aanbod
 • Over mij / over het bedrijf
 • Portfolio en recensies
 • Pagina met blogartikelen
 • Contactpagina

Ook wordt hier de uitstraling van de website bepaald. Het lettertype wordt vastgesteld, de kleuren worden bepaald, de knoppen krijgen de juiste grootte en alles staat netjes ingedeeld.

De inrichting

De vaste basis van onze woning staat. Nu mag ik me uitleven met de inrichting. De inrichting is flexibel en wordt steeds weer gewijzigd. Vooral als je er net woont is het zoeken naar de juiste plek voor de inboedel. Als me iets niet bevalt verplaats ik het weer. Ik zorg elke keer weer voor een schone woning zonder obstakels. Er wordt een woning gecreëerd die volledig bij ons past. Bezoekers moeten zich er welkom voelen.

Ook de flexibele onderdelen van een website worden telkens weer gewijzigd. Informatie wordt toegevoegd of aangepast. De website houd je schoon door afleidende informatie te verwijderen en je zorgt voor leven. Flexibele onderdelen aan je website kunnen zijn; je webshop,  een agendapagina, afbeeldingen of je blogpagina.

De flexibele onderdelen controleren we regelmatig terwijl het belangrijk is om de vaste onderdelen minstens jaarlijks bij langs te gaan. Er wordt geleefd in de woning en we voelen ons er thuis. Het is een woning die bij ons past en die onze identiteit uitstraalt. Zo hoort het ook met je website te zijn. Door deze zorg en aandacht te geven wordt dit jouw kindje, iets waar je trots op bent en waar bezoekers zich thuis voelen.

Ben je toe aan een nieuwe website? Je weet me te vinden. Of ben je benieuwd hoe jou website beter kan scoren? Vraag een website scan aan.