Zoals vorige keer verteld in mijn blog over interne links ga ik het vandaag over Backlinks hebben.

Wat zijn backlinks

Backlinks zijn links die je krijgt van andere websites. Je kunt het zien als een aanbeveling die iemand geeft. Doordat je deze aanbeveling krijgt stijg je bij Google. Deze zoekmachine ziet namelijk dat een andere website jouw website interessant vindt.

Hoe gebruik je backlinks

Toen Google ontstond zag Google naar het aantal backlinks dat een website kreeg. Hoe meer hoe beter, was toen het motto. Een site die veel backlinks had was volgens Google een goede website en werd hoog in de zoekresultaten geplaatst. Dat is echter niet meer zo. Nu wordt er meer gekeken naar de kwaliteit van de backlinks.

Wanneer is een backlink kwalitatief?

Een kwalitatieve backlink heeft een aantal eisen:

  • Het onderwerp van de andere website is relevant aan je eigen website
  • De website die je de backlink geeft moet zelf een goede reputatie bij Google hebben
  • De backlink moet een goede Anchortekst bevatten. Dit is de tekst waarachter de link zit. Als iemand een backlink naar deze website geeft dan is het beter om een link achter een omschrijving van mijn bedrijf te zetten dan www.herderbeeldentekst.nl. Google kan hierbij ook zien waar de link over gaat.
  • De backlink moet een juiste Title Attribute hebben. Dit is de tekst die een link krijgt wanneer je met de muis boven het linkje gaat hangen. Het is vergelijkbaar met de alt-tag die je bij afbeeldingen neerzet.

De waarde van backlinks

Zoals we merken verandert het algoritme van Google voortdurend. Er worden steeds nieuwe regels bedacht die toegepast moeten worden om hoog in de zoekmachines te komen. Het hebben van goede en kwalitatieve backlinks is goed voor je website. Echter zijn er nog een aantal andere invloeden die je helpen bij een goed resultaat in de zoekmachines. Hierover later meer. Nu al benieuwd naar deze invloeden, mail me dan via info@herderbeeldentekst.nl.

Hoe kom je aan backlinks?

Wanneer je zorgt voor goede content op je website hebben beheerders van andere websites dit op een gegeven moment in de gaten. Zij zullen dan uit vrije wil een backlink plaatsen. Zo krijg je backlinks zonder dat je hier tijd aan besteed. Natuurlijk kun je ook backlinks verkrijgen door via Google te zoeken naar relevante websites en deze vragen om een backlink te plaatsen. Zorg dat je ze vrijwillig krijgt, koop ze dus niet.

Ben jij veel met backlinks bezig of zorg jij voor goede content op de website waardoor je backlinks krijgt?