Elke website heeft een vaste basis. Een basis waaruit je menustructuur bestaat. Zulke pagina’s die je één keer van goede informatie voorziet en daarna 1 keer in de zoveel tijd weer gaat bekijken. Het is belangrijk om deze vaste basis goed neer te zetten. Te voldoen van goede, overtuigende informatie. Je zet deze pagina’s in het hoofdmenu, maar maakt deze niet te groot. Een groot hoofdmenu maakt een website onoverzichtelijk, de focus ontbreekt.

Waaruit bestaat de vaste basis van een website?

Er zijn een aantal pagina’s die op de website horen.

Homepagina

Op deze pagina geef je de belofte van je onderneming weer. Waar kun jij je doelgroep mee helpen. Speel in op dat probleem. Versterk datgene wat je doet met een sprekende afbeelding.

Over mij / over ons pagina

Persoonlijke informatie over jezelf. Vertel je persoonlijke drijfveren. Je missie, visie en passie. Je bezoeker hoort overtuigd te worden door jouw ervaringen. Door je kwetsbaar op te stellen roep je een soort emotie op bij de doelgroep.

Blog

Een pagina die uit meerdere artikelen bestaat en steeds bijgehouden wordt. Laat met nieuwsberichten zien dat jij kennis van zaken hebt. Bloggen is belangrijk om het vertrouwen te wekken bij je potentiële klant.

Jouw aanbod

Focus op deze pagina op datgene wat jij wilt verkopen. Zorg dat er niet teveel afleiding en zorg dat je producten/diensten aansluiten op de wensen van je ideale klant. Sluit deze pagina altijd af met een call-to-action. Je stimuleert de lezer om actie te ondernemen.

Portfolio / recensies

Laat zien welke producten je al afgeleverd hebt. Je vergroot hiermee je geloofwaardigheid en expertstatus. Je laat zien dat je anderen hebt geholpen en dat zij daar blij van worden.

Contactpagina met contactgegevens en contactformulier

Laat deze pagina opvallen zodat bezoekers geen moeite hebben om het vinden van jouw contactgegevens.

Website scan?

Twijfel je of je website voldoet aan de vaste basis of effectief is voor bezoekers? Door een website-scan aan te vragen ga ik je website grondig analyseren. Je ontvangt een uitgebreide analyse en actielijst van me die je kunt gebruiken om het optimale uit je website te halen.