Daar zitten we weer. In de lockdown. Ik moet eerlijk zeggen dat er gister bij mij eerst even een knop om moest.

Tijdens de vorige lockdown was ik zwanger en moest ik me toch rustig houden. Nu heb ik een peuter en baby die thuis moeten blijven en voel ik me vol energie om voor goud te gaan.

Maar ik zeg: waar een wil is is een weg. Als het niet linksom lukt, lukt het wel rechtsom.

De lockdown is een feit, daar hebben we niets over te zeggen. Maar wel op de manier waarop je hier mee om gaat. Het kan juist nu uitdagender zijn om in de flow te blijven en voor goud te gaan. Of je hebt de kinderen thuis, of je onderneming staat stil of je zit door de situatie niet lekker in je vel

Onthoud dat jij een leider bent. Juist nu we opzoek zijn naar zekerheid. Ook nu kun jij voor je goud gaan. Ik zeg dat het je gaat lukken.

Deze tips helpen je in elk geval om de flow te blijven behouden:

  • Ga dagelijks in beweging, naar buiten. Beweging geeft energie, zuurstof en nieuwe ideeën
  • Eet gezond en vooral voldoende groente en fruit. Het geeft je een opgewekt gevoel en jij zorgt in elk geval voor de vitamines die je lichaam zo hard nodig heeft.
  • Pak je rustmomenten. Ook al lijken ze er niet te zijn, toch creëer je ze door bijvoorbeeld eerder van bed af te komen dan de kinderen.
  • Bekijk de lichtpuntjes. Want ook deze zijn er. Over een paar jaar kijken we met een positief gevoel op deze tijd terug en heeft het veel moois gebracht.
  • Denk om elkaar. Verstuur eens een kaartje of breng een cadeautje. Een kleine moeite maar zo’n mooi gebaar. Voor zowel jou als de ontvanger geeft dit een goed gevoel.

Als het niets linksom lukt, lukt het wel rechtsom