‘Alles is zo duur’.
‘Deze uitgave past me nu niet’

Is dit een mindset voor iemand die moeiteloos wil ondernemen? Nee, totaal niet. Dit is een voorbeeld van leven in schaarste. Onder de opmerking te duur zitten zoveel lagen waarom je het te duur vindt. Grote kans dat onzekerheid hier een rol speelt. Onzeker dat je het geld niet terug verdient.

Het is een levensgewoonte die je van vroeger hebt meegekregen. Je bent opgegroeid met een bepaalde waarde van geld.

Het geld is er wel. Er zit bij jou een belemmering om het te kunnen ontvangen. Ga juist werken aan je vertrouwen om het geld terug te verdienen. Sta voor wat je waard bent.

Soms zul je concessies moeten doen. Ik doe dat ook. Is er iemand bij wie je geld kunt lenen? Kun je sparen? Kun je bezuinigen op abonnementen, kun je dingen verkopen die je niet meer gebruikt of zijn er spaaracties waarmee je geld kunt verdienen?

Zelf verkoop ik regelmatig spul via marktplaats. Dit levert mij behoorlijk wat op. Wij hebben al tijden geen televisie abonnement en Ik ben overgestapt naar een goedkoper telefoonabonnement. Met het geld wat me dit oplevert kan ik weer investeren in coaching of mijn persoonlijke ontwikkeling.

Als je vast zit in geld is het juist verstandig om te gaan investeren.

Ik heb hier ook een transformatie in gedaan, en nog steeds. Afgelopen zomer betaalde ik €10.000 voor een training. Veel geld, het was echt even slikken. Maar ik voelde dat ik het moest doen. Om groter te worden, om mijn plafond te bereiken en uit te breiden. Het was het begin naar iets moois. De pijn die ik voelde was juist de groei waar ik nu de vruchten van pluk,

Als je mij twee jaar terug had gezegd dat ik een 16-persoons woning op Ameland zou huren voor een 3-daagse training dan zou ik je voor gek verklaren. Ik was onzeker en bang om deze investering te doen. Maar nu heb ik het gewoon gedaan. Omdat ik erop vertrouw dat ik 9 ondernemers meeneem en het geld terug verdien.

Ga je met me mee naar Ameland? Ik beloof je dat deze 3 dagen zorgen voor een omzetverhoging, meer klanten, een vrijer ondernemersleven, zelfvertrouwen, rust en ontspanning.

Of kom naar mijn workshop ‘Simpel en Snel klanten’ op donderdag 16 januari