De laatste week van het jaar 2014 is ingegaan. Terwijl 2015 langzaam zijn intrede doet kijk ik nog eens terug naar het afgelopen jaar. Een jaar waar ik de stap heb gezet om een eigen bedrijf te beginnen.

Start Herder Beeld en Tekst in Wijnjewoude

Op 1 september van dit jaar is het officieel: Herder Beeld en Tekst staat ingeschreven bij de kamer van koophandel en de start van mijn eigen bedrijf is een feit.  Mijn eerste klanten had ik eigenlijk al maar door Herder Beeld en Tekst is het helemaal officieel geworden. Zo hou ik me bezig met de marketing van AWWL CO2 neutraal, heb ik een website gemaakt voor AkiMiTa en kwam Avon de Haan bij me met de vraag of ik een website wilde ontwikkelen voor haar Ambulante Schoonheidspraktijk. Uiteraard zijn er meer projecten geweest waar ik me mee bezig heb gehouden, kijk maar eens in mijn portfolio.

Terwijl ik me eerst alleen bezig hield met Online Marketing, Social Media, Communicatie en Fotografie zijn mijn diensten uitgebreid. Sinds kort werk ik samen met een grafische vormgeefster waardoor het ook mogelijk is om bijvoorbeeld folders, boeken, flyers of posters te ontwerpen en realiseren.

Solliciteren naar die ene baan

Eigenlijk begon 2014 niet eens zo leuk. Mijn contract bij mijn toenmalige werk werd niet verlengd. Ik was werkzaam bij een benzinestation in Wijnjewoude, deze werd onbemand waardoor personeelsleden op straat kwamen te staan. Natuurlijk was het werk niet datgene waarvoor ik gestudeerd heb maar het gaf me wel de vastigheid die een persoon nodig heeft.

Nadat ik in 2012 mijn opleiding Communicatie met succes had afgerond ben ik voor 5 maanden op reis geweest naar ik Australië en Nieuw-Zeeland. Een geweldige tijd die ik niet had willen missen. Na mijn terugkomst kon ik weer aan het werk bij mijn oude vertrouwde benzinepomp. Solliciteren deed ik, maar tevergeefs. Ook nu ik mijn eigen bedrijf heb opgestart blijf ik solliciteren. Ben jij diegene of weet je een bedrijf die een creatief persoonlijkheid zoekt met ruime ervaring en deskundigheid op het gebied van online marketing, social media en communicatie? Dan moeten wij eens contact met elkaar hebben. Ik weet zeker dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen. Meer informatie over mijn werkverleden en referenties van mijn oud-collega’s zijn te vinden op mijn Linkedin profiel. 

Project bij Gemeente Ooststellingwerf

Uiteraard heb ik het afgelopen jaar niet stilgezeten. Ik heb meerdere cursussen gevolgd die er mede voor hebben gezorgd dat ik bedrijven op de juiste manier kan adviseren in hun gebruik van online marketing en heb ik o.a. een project uitgevoerd voor gemeente Ooststellingwerf in Oosterwolde. In drie maanden tijd heb ik een nieuwe website ontworpen en gerealiseerd voor het project BioBased Economy. Tevens heb ik nieuwe communicatiemiddelen opgezet en ingericht, heb ik veel contacten gehad met ondernemers uit de gemeente en nieuwsartikelen geschreven die zijn gepubliceerd op externe communicatiekanalen.

Het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar mag wat mij betreft beginnen, op naar nieuwe uitdagingen! De eerste uitdaging begint al vroeg in het nieuwe jaar. Voor het eerst in mijn leven ga ik op wintersport. Ik kijk er naar uit en hoop zonder gekkigheden weer thuis te komen. Vanaf de tweede week van januari help ik je weer graag met je activiteiten op het internet om je bedrijf op een succesvolle manier te laten groeien. In het nieuwe jaar wil ik je nog meer tips en trucs geven die jou vooruit helpen.

Ook namens mijn vriend wens ik je alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar. Wij gaan het jaar inluiden op het prachtige Ameland, een eiland waar ik graag kom. Hoe ga jij het nieuwe jaar inluiden en zie ik je in het nieuwe jaar?

 

Nieuwjaarswens Wijnjewoude