We zijn bezig met de bouw van een hok. En ik kan je nu al zeggen dat mijn geduld aardig op de proef wordt gesteld. Net zoals toen we drie jaar geleden ons huis bouwden.

Het liefst zie ik gelijk resultaat. Wat mij betreft gaan we gelijk de ‘lucht’ in en kunnen we het over een paar weken gaan gebruiken. Maar helaas, die droom is bedrog. Ik kom er steeds weer achter hoe belangrijk het is om aandacht en tijd te besteden aan de fundering. Het is de ultieme basis die ervoor zorgt dat het elke uitdaging aan kan.

Vaak heb je als bewoner niet in de gaten hoeveel materiaal er in de grond zit wat je nooit weer terug ziet. Maar zonder dit materiaal zakt het hok of de woning als een zoutzak in elkaar.

En dat is niet wat je wilt, toch?


In ondernemers taal is dit de fundering van je onderneming. Als we gaan inrichten komen we bij de strategie.

Energie is een groot onderdeel van deze fundering

We denken altijd dat strategie de basis van ons succes is. Maar is dat wel zo?
Slaan we hier juist niet de fundering over? Ik vind van wel. Je  energie is namelijk het belangrijkste om je onderneming draaiende te houden. Je komt hiermee in de flow en je straalt  enthousiasme uit.

Energie krijg je door meerdere dingen:
– de juiste voeding
– beweging
– voldoende rust
– dat doen waar je van gaat stralen

Als je moe bent of niet lekker in je vel zit kun je nog zo’n goede strategie hebben maar het zal NIET werken.

Mijn eigen energie

Door mijn handicap heb ik een lage energie en kost alles mij meer moeite. Maar doordat ik zo goed voor mezelf zorg qua voeding en beweging en volledig naar mijn gevoel luister kan ik zoveel meer van mijn lichaam verwachten dan ik ooit had durven dromen.

Ik ga bijvoorbeeld regelmatig overdag even rusten. Neem dagelijks voldoende zongedroogde groentes en fruit. Ik heb een hometrainer waar ik dagelijks een training op doe, ik wandel veel, doe aan paardrijden en als de zwembaden open zijn zwem ik.

Dit is de basis van mijn succesmindset en hierdoor ben ik een magneet voor alles wat ik aan wil trekken.

Hoe zorg jij voor voldoende energie? Zou leuk zijn als je een reactie achterlaat.

Heb je hulp nodig?

Ben jij er aan toe om op te staan als rolmodel waarbij je verleden je kracht is? Vraag een powersessie aan. Ik weet zeker dat ik je hierbij kan helpen.