Ik weet zeker dat elke ondernemer ze heeft, ook jij. De negatieve belemmeringen die ons tegenhouden om iets te doen. Ze houden ons tegen om stappen vooruit te zetten, om actie te ondernemen.

Je bent als het ware gevangen in gedachten zoals:

  • Het moet perfect zijn voordat het de wereld in gaat
  • Je heb meer idee├źn dan goed voor je is, daarom heb je geen actie
  • Controle drang
  • Ja maar, dat kan ik niet hoor
  • Ik ben niet goed genoeg
  • Ik zie er toch niet uit om zichtbaar te zijn

Als je hier in blijft hangen zal er niets gebeuren. De negatieve gedachten stapelen zich op en je leeft in angst en twijfel. Dit neemt de overhand waardoor je in een visuele cirkel blijft hangen. Je mindset heeft zoveel meer invloed op je onderneming dan je in de gaten hebt. Zodra jij lekker in je vel zit heeft dit een positieve invloed op alles wat je doet.

Ik herken het op dit moment bij mezelf. 90% van de tijd zit ik in een positieve flow en dat wil ik ook overbrengen. Vorige week had ik hele leuke gesprekken en veel opdrachten liggen. Het was dus best een drukke week, althans voor mij. Met mijn handicap en het feit dat ik vorig jaar moeder ben geworden kan ik niet alles meer van mijn lichaam verwachten.

En dan komt de gedachte dat ik aan het werk moet omdat Tess (mijn dochter) naar de opvang is wat geld kost. Dan ‘mag’ ik niet een verloren uurtje hebben. En zolang ik dat denk gebeurt er dus niets.

Natuurlijk zijn die negatieve belemmeringen NERGENS voor nodig. Jij en ik mogen geen twijfel hebben over onszelf. Want als jij iets wilt gaat het gebeuren. Heb vertrouwen in wat je wilt. Als je dankbaar bent met waar je nu staat hoor je daar te staan en ga je juist groeien.

En als je dat kunt ga je alle doelen behalen. Die belemmerende gedachten mogen losgelaten worden want jij bent het meer dan WAARD.

Zelf betrap ik me er op dat ik me wil optrekken aan anderen. Dat de berichten op sociale media van anderen me onzeker kunnen maken. Want wat zij willen wil ik ook. Maar ook dat is bullshit. We zijn allemaal zoals we zelf zijn. Er is geen goed of fout en allemaal doen we het op ons eigen manier.

Jij hebt een missie, en daar ga je voor. Heb de volste vertrouwen in je missie. Blijf je focussen op de WAT en WAAROM en laat de hoe en de tijd even helemaal los. Het komt wanneer de tijd daar is.

Wees dankbaar met alles wat je nu hebt.

Laat de belemmerende gedachte achter je. Heb het volste vertrouwen in jezelf.

Houdt iets jou tegen om te doen? Laat het achter in een reactie. En als je er eens zo met mij over wilt praten? Dan kan. Mail of bel me.