Zoals je vast wel weet heb ik de handicap Cerebellaire Ataxie. Zo niet, dan weet je dat nu. Mijn handicap is de basis geweest van mijn succesvolle onderneming.

Ik weet hoe het is om geen zelfvertrouwengeen focus en geen plezier te hebben. Ik weet hoe het is om te moeten strijden tegen mijn leeftijdsgenoten, tegen leraren en tegen instanties. Ik voelde me vroeger niet gezien.

Volgens de geleerden zou ik nooit kunnen fietsen op een tweewieler, nooit zo goed kunnen lopen. Een leraar verklaarde me voor gek omdat ik toch nooit een goede stageplaats zou kunnen vinden.

Het klinkt allemaal wel heel erg negatief maar dit is DE manier waarop ik mijn klanten binnenkrijg. Door deze verhalen hangen de deelnemers tijdens mijn workshops aan mijn lippen. Doordat ik me kwetsbaar opstel durven mijn klanten me verhalen te vertellen die ze nog nooit eerder hebben verteld. Ze voelen zich vertrouwd omdat mijn verhaal herkenbaar is en het maakt me betrouwbaar.

De handicap heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Het heeft me sterker gemaakt dan ooit. Het heeft me in de flow gebracht waar ik nu in zit. Dankzij de negativiteit heb ik nu een succesvolle onderneming, ben ik op wereldreis geweest, heb ik een gezonde dochter en ben ik gelukkig getrouwd.

Ik weet precies wat ik wil en dat gaat gebeuren ook. Linksom of rechtsom, het maakt niet uit. Ik kom er. Dat is het doel wat ik met mezelf ben aangegaan.

Deel je verhaal

Ik weet zeker dat jij ook zo’n mooi verhaal in je hebt. HET verhaal wat jou uniek maakt. Het verhaal waarin jouw doelgroep zich in herkent.

We zijn vaak te bang om dit naar buiten te brengen. Bang om ons kwetsbaar op te stellen. Bang voor de meningen van een ander. Maar het is wel HET verhaal waar jouw doelgroep zich in herkent. Waarin hij/zij ziet dat jij ervaringsdeskundige bent en weet waarover je praat. Jouw doelgroep weet dat jij hetzelfde hebt meegemaakt waardoor hij of zij zich begrepen voelt.

Ervaringsdeskundige

Een tijdje terug had ik een mooi gesprek met de beroepsvereniging van de handicap Ataxie. Ze zijn bezig met een nieuw traject. Of ik er open voor stond om me hier aan te binden als teacher. Natuurlijk was mijn antwoord. Een unieke kans om een grote groep mensen te bereiken.

Waarom willen ze mij? Omdat ik de ervaringsdeskundige ben. Ik weet precies waar deze doelgroep tegen aan loopt. Iemand zonder deze eigen ervaring kan zich nooit inleven in jouw situatie.

Wil jij je dromen waarmaken? Wil jij ondernemen vanuit flow waardoor dit moeiteloos gaat? Plan een Gratis flow-gesprek waarin we kijken welke stappen hiervoor gezet moeten worden.