Jawel, ik heb het gedaan.

Afgelopen week hadden we met de familie een uitdaging om met zwemkleding de sneeuw in te gaan.

Belemmerende gedachtes

Eerst dacht ik nee, dit ga ik echt niet doen. Ik ging allemaal excuses bedenken. De stemmetjes hielden me klein. Ik kreeg gedachtes zoals; dat is toch veel te koud, wat nou als ik ziek word, ik kan dat nooit. Absurd eigenlijk, ze slaan nergens op. Ze hadden me in de greep. Ik geloofde niet in mezelf, terwijl ik echt wel voor ‘hetere vuren’ heb gestaan.

Ik sprak mezelf toe en dacht waarom ook niet? Wat is het ergste dat kan gebeuren? Waarom maak ik er zo’n groot iets van.

Dus hup, in het badpak en gaan met die banaan. Stappen zetten om mijn doel te bereiken. In actie komen, uit mijn comfortzone en grenzen verleggen.

Lekker spelen in de sneeuw. Voor een boost zelfvertrouwen, energie en het verhogen van mijn basisniveau.

Kleine stapjes

Ik heb gelijk een grote stap gezet door dit te doen. Maar dat hoeft niet. Een klein stapje door bijvoorbeeld alleen met blote voeten de sneeuw in te gaan kan jou al heel veel geven. Je weet dat je dat kunt waarna je de grenzen steeds meer gaat verleggen en je alsmaar sterker wordt.

Dat doe je alleen maar door in beweging te komen. Hoe klein de stapjes ook zijn. Iets is beter dan niets.

Ademhaling

Ik heb de smaak te pakken en zolang er sneeuw ligt ga ik dagelijks één of meerdere keren met blote voeten een eindje lopen. Een heerlijk gevoel. Het mooie is dat je met ademhaling zoveel kunt regelen. Zodra ik de sneeuw in stap voel ik tot nu toe een soort angst in mijn adem als schrikreactie. Als ik deze volg dan zou ik gelijk rechtsomkeert gaan en de warmte opzoeken. Maar dat is niet wat ik doe. Ik ga terug naar mezelf en adem een paar keer diep in en uit waarna ik rustig verder loop. Zodra ik mijn adem onder controle heb voelt het zoveel fijner onder mijn voeten.

Naast dat het een nieuw normaal wordt waarbij ik steeds mijn grenzen op zoek en verleg blijkt het ook goed te zijn voor je gezondheid. Mooi meegenomen dus.

Wat haalt jou uit je comfortzone? Deel je dit met ons?