Heb je wel eens gehoord van het SSL-certificaat? Het is een ontwikkeling in de internetbranche die al een tijdje bezig is maar nu toch wel heel belangrijk wordt. Als je nog niet in het bezit bent van een SSL-certificaat dan hoop ik dat je deze snel gaat aanvragen.

Wat is een SSL-certificaat?
De afkorting SSL staat voor ‘Secure Socket Lyers’. Het is een versleutelde verbinding tussen de website en bezoeker.

Het certificaat is een bewijs voor je website dat je geverifieerd bent en dat dit dus erkend is. Je website straalt vertrouwen uit.

Hoe herken je een SSL-certificaat?
Het SSL-certificaat is te herkennen aan het groene slotje voor het internetadres. Normaal is je domeinnaam http://www.mijndomein.nl. Met een SSL-certificaat wordt je domeinnaam https://www.mijndomein.nl.

Zonder het groene slotje is je website niet beveiligd en kunnen persoonsgegevens onderschept worden. Via bijna elke website kunnen persoonsgegevens verstuurd worden. Met een simpel contactformulier worden deze gegevens al gevraagd.

De voordelen van een SSL-certificaat:

  • De gegevens van jouw bezoeker worden niet onderschept
  • Je website oogt professioneel
  • Google waardeert jouw website meer

Vanaf 1 januari gaat Google Chrome een melding geven wanneer een website wordt bezocht die geen SSL-certificaat heeft.

Hoe kun je een SSL-certificaat aanvragen?
Het SSL-certificaat kan via je hosting aangevraagd worden. De kosten hiervan verschillen per hosting. Sommige hostingpartijen installeren het certificaat voor jou, bij anderen moet je zelf nog stappen ondernemen. Informeer bij je hosting naar de mogelijkheden.

Heb je hier vragen over? Neem contact met me op via info@herderbeeldentekst.nl.