We staat aan de vooravond van 2020. Over twee weken toasten we op het nieuwe jaar vol kansen en uitdagingen.

Heb je een leuk en goed jaar gehad? Denk je weleens terug aan de hoogtepunten? En aan de dalen waar je in hebt gezeten? Waar ben je trots op geweest? Waar ben je blij om? Wat had je beter niet kunnen doen? Heb jij je doelen voor 2019 gehaald? Waarom niet?

Weet jij wat je in 2020 wilt bereiken? Voel je een kriebel tot in je kleinste teen? Voel je een sprongetje in je hart als je denkt aan dat wat je gaat bereiken?

Denk eens na over deze vragen en sta hier echt eens bij stil. Het maakt je zoveel duidelijk over wie je bent en je onderneming.

Deze vragen stel ik mezelf ook constant. Aan de vooravond van 2019 wist ik dat dit mijn jaar zou worden. In verschillende opzichten, zowel voor mezelf als mijn onderneming. Ik had hulp nodig, alleen lukte het niet. Ook jij hebt iemand nodig die je een spiegel voor houdt, een stok achter de deur zet en je op koers houdt als je hier vanaf gaat. Eind 2018 had ik mijn nieuwe koers ingezet en ik had de behoefte om dit nog duidelijker neergezet.

2019 was een achtbaan

En heel eerlijk? 2019 was het jaar van de achtbaan. In juli sloot ik me aan bij het jaarprogramma van Margriet Spijksma.

Vanaf toen gebeurde er van alles. Ik zei JA tegen mezelf en dat kreeg ik te merken ook. Er ging van alles door me heen. Als ik dacht dat we alleen met mijn onderneming bezig gingen dan had ik dat goed mis. Oud eer kwam boven en ik maakte ruimte voor succes. Er ging van alles door me heen. Vermoeiend maar ook heel verhelderend. De basis van succes ligt niet voor niets bij jezelf. De steengoede fundering waar ik het altijd over heb werd nog scherper. En nog steeds ontwikkel ik me hierin.

Soms was ik het even kwijt. Wat wilde ik nou echt. Wat past bij mij en hoe draag ik dat uit.. Al heel veel ondernemers heb ik hier in mogen trainen. Elke keer met heel veel plezier en passie.

Ik heb al heel wat bereikt in mijn leven. Steeds met heel veel passie en doorzettingsvermogen. Ik weet als geen ander dat als je iets echt wilt dat ook gaat lukken. Als het niet linksom gaat, dan wel rechtsom. Dat ik er kom staat vast.

En dat leer ik jou ook. Opgeven is geen optie. Jij hebt een doel voor ogen, en dat doel ga je halen. Je moet er alleen de juiste stappen voor zetten.

Ondernemen gaat niet altijd van een leien dakje. Het is topsport. Niemand komt zichzelf zo vaak tegen als jij en ik. Maar juist die dal waar we in komen te zitten maakt ons zoveel sterker. Het zorgt ervoor dat de piek die komt hoger is dan de piek die je eerder hebt gehad.

Mijn grootje wijziging in 2019 voor jou is toch wel het wijzigen van mijn bedrijfsnaam. Herder Beeld en Tekst voelde al langer niet goed. Maar wat wordt het dan wel? Het is een proces die niet van de een op andere dag duidelijk is. Ondernemen met Flow kwam op een dag bij me op. Na een paar dagen voelde het nog steeds goed. Hierdoor werd mijn puzzel steeds meer gevormd.

Op naar 2020

Mijn dromen voor het nieuwe jaar zijn helder. Ik kom er steeds meer en meer achter wat bij me past Spreken, workshops geven en mijn verhaal delen, dat is wel het ALLERLEUKSTE wat er is. Daarom wil ik maandelijks spreken, workshops of voorlichting geven.

In april organiseer ik een 3 daagse naar Ameland. Op een inspirerende omgeving werken aan je bedrijf. Even weg uit de waan van de dag. Alleen maar met jezelf bezig. Je gaat weer opgeladen, vol zelfvertrouwen, power en actie naar huis.

Exacte informatie volgt nog maar ik weet zeker dat je erbij wilt zijn. Er kunnen 9 ondernemers bij, claim alvast je plek door mij een mail te sturen. Dit gun je jezelf toch wel?