Heb je gister de 1500 meter van de WK afstanden schaatsen gezien? Wat een prestatie van Ireen Wust. Kippenvel tot in de kleinste teen. Sprakeloos. Man, wat een rit. En het verhaal van haar. Dat ze verdriet om kan zetten in deze krachten. Ik ben er nog stil van en heb diepe respect voor haar.

En weet je wat zo mooi was? Dat ze ALLE zinnen had gezet op het winnen van deze afstand. Ze zou kampioen worden. Alle focus ging er naar toe. Ze liet de 1000 meter een dag eerder schieten om alle energie te hebben voor die ene sleutelafstand. En omdat ze zo graag wilde is het haar gelukt.

Dit kun jij ook. Alles wat je wilt gaat lukken. Geloof in jezelf, ga er voor. Als heel je hart er vol van zit en je wilt het zo graag straal je het uit. Je gaat dingen bereiken die je een tijd geleden misschien niet voor mogelijk had gehouden.

Focus brengt je ver

Focus als ondernemer. Het is zo belangrijk. Want met focus ga jij echt een eind komen. Je gaat grenzen verleggen, je gaat dingen bereiken die je graag wilt bereiken. Je straalt vertrouwen uit, mensen gaan in je geloven.

Alles een beetje doen levert je niet altijd op wat je wilt. Je kunt beter iets laten schieten om je complete focus op dat ene te hebben. Net wat Ireen heeft gedaan door de 1000 meter over te slaan.

Overal zichtbaar zijn hoeft niet, je houdt het niet vol en doet dingen half. Kies dat uit waar je goed in bent, wat je leuk vindt om te doen en ga daar voor. Zet je energie daar in. Zo haal je alles uit de zichtbaarheid en laat je je daar optimaal zien en ga je opvallen bij je doelgroep.

En jij?

Heb jij al focus aangebracht in je onderneming? Wil je echt het onderste uit de kan halen. Ik sta te popelen om je hierbij te helpen. Een gratis adviesgesprek kan je al helpen. Spreek ik je snel?