Soms lijkt het alsof de overwinnaar in mij is verstopt. Dat er een laagje stof over zit en ik er niet bij kan. Best frustrerend kan ik je zeggen. Herkenbaar?

Vanochtend kwam hij op een speelse manier boven. Tijdens de fietstocht toen ik Tess en Jorn naar de opvang bracht. Ik voel me op mijn best als ik heerlijk in beweging ben.

De opvang is zo’n 15 – 20 minuten fietsen. Mijn bakfiets heeft geen ondersteuning, alles op eigen kracht. Meters voor mij fietst iemand, wel met ondersteuning. De overwinnaar in me pakt dit moment om de snelheid te verhogen om haar bij te halen. Ik moet mijn best doen maar steeds kom ik dichterbij en haal ik mijn doel.

Het kind in me komt boven, op een speelse manier. Ik maak er een wedstrijd van om mezelf te stretchten.

De overwinnaarsmentaliteit

Niet alleen ik, maar ook jij hebt deze overwinnaarsmentaliteit in je. Alleen is deze soms ver weg, verstopt onder de identiteit die je gevormd heeft. Als klein kind wilde je altijd overwinnen. Jorn is daar het voorbeeld van. Elke dag ontdekt hij nieuwe dingen. Hij deinst nergens voor terug, hij gaat er voor en is trots.

De beschermer in je wil je tegen houden om uit je comfortzone te gaan. Je wilt meer. Je wilt nieuwe uitdagingen als ruiter, je werk is niet meer wat het is. Toch blijf je doen wat je altijd al deed. Daar waar het veilig voelt. Ook al blijft het schuren, je ego heeft de overhand.

Ik wil je uitdagen om de overwinnaar in jou naar te laten spreken. Maak het niet moeilijker dan het is. Maak er een spelletje van en hou het luchtig. Laat het kind in je naar boven komen. Voel dat deze je gelukkig maakt en dat je plezier hebt.

Je zult zien dat dit bijdraagt aan je prestaties. Als ruiter, als eventuele moeder, als vriendin, als partner, en als dochter.