Video is BOOMING. We zien ze steeds meer voorbij komen. Op Facebook, op instagram en op de website. Je kunt in een korte tijd zoveel duidelijk maken. Beelden zeggen vaak meer dan 1000 woorden.

De combinatie van video en tekst is sterk. Door deze vormen van content af te wisselen bereik je een groot publiek en dus ook je doelgroep. Als fysiotherapeute bijvoorbeeld werk je met bepaalde behandelingsmethodes. Deze methodes wil je laten zien. Grote kans dat je het krachtiger laat overkomen dan met tekst,. Hierdoor komt je boodschap over zoals je het bedoelt.

De voordelen van video

Je bent authentiek zichtbaar. Je bent HE-LE-MAAL jezelf. Mensen horen je stem en zien je non-verbale communicatie. Door het zien van video’s krijgen mensen het gevoel je al een tijdje te kennen. Het is SUPER persoonlijk. Bij teksten kun je je nog verschuilen, op video’s is dat not done. Zodra jij in beeld komt of begint te praten ben jij zichtbaar.

De uitdaging 

Het maken van een video is voor veel ondernemers wel een uitdaging. Er is een bepaalde angst om het niet te doen. Je stapt uit je comfortzone. Maar door dit te doen groei jij als ondernemer en als persoon.

Nog een paar tips:

  • Wees niet te kritisch over jezelf
  • Praat zoals je normaal ook praat. Ook in een real-life gesprek gaat het vaak niet perfect. Je zoekt weleens naar woorden of de ‘eh’s’ en ‘ah’s’ komen voorbij. Waarom niet in een video?
  • Het is ook wel vreemd om tegen een camera te praten. Je ziet jezelf en niemand praat terug. Je ontmoet een nieuw persoon om tegen te praten, jezelf. En als je jezelf terug hoort hoor je toch een andere stem dan wat je van jezelf gewend bent. Oefen, oefening baart kunst. Oefen eens met korte video’s. Bijvoorbeeld over je hobby of jezelf. En luister deze terug. De eerste keer zal het vooral wennen zijn maar het gaat je steeds beter af.
  • Probeer te praten alsof je tegen een vriendin praat. Zet desnoods een foto van iemand naast of op de camera, alsof je diegene ziet.

Video op je website

Video’s kun je op meerdere manieren gebruiken. Op je website bijvoorbeeld waarbij je in de video vertelt wie je bent. Of op sociale media waarin je over je product of dienst vertelt. Video’s die je van te voren hebt opgenomen of¬† ‘live’ maakt waarbij je ter plekke op kunt reageren.

Kijk wel recht in de ogen van je publiek. Zodat zij zich aangesproken voelen. Zelf vind ik het heel storend dat de persoon waarmee ik praat steeds wegkijkt, Net of de interesse er niet is. En dat wil je voorkomen.

Lekker oefenen

Video hoeft niet duur te zijn. Oefen lekker met je telefoon. De meeste telefoons hebben een goede camerafunctie waarmee je de beste video’s kunt maken. Zorg wel dat je camera recht en stabiel is zodat er een rustig beeld is.

Maak jij al video’s voor op sociale media of op je website? Of houdt iets jou nog tegen? Ik hoor het graag. Uiteraard mag je een video plaatsen in de Facebookgroep Powervrouwen in de sport, voeding of gezondheid om te oefenen.