Weet je nog, een paar inspiratieblogs eerder waarin ik je verteld heb over Canva? Nu wil ik het met je hebben over Canva for Work. Canva heeft een gratis en betaalde versie. Met de gratis versie kun je al heel veel maar voor ondernemers is de gratis versie toch wel heel handig.

Wat zijn de voordelen?

Canva for Work heeft een aantal voordelen ten opzicht van de gratis versie.

  • Je kunt je eigen huisstijl opslaan zodat je hier nooit meer naar hoeft te zoeken
  • Deze huisstijl is voor je gehele team te gebruiken
  • Ontwerpen zijn aan te passen door je gehele team
  • Afbeeldingen kunnen voor verschillende ontwerpgroottes aangepast worden
  • Ontwerpen kun je opslaan in aparte mappen zodat je ook iets snel terug kunt vinden

Huisstijl uploaden

Een toegevoegde waarde ten opzichte van de gratis versie is het uploaden van je huissitjl. Deze optie staat in het dashboard aan de linkerkant. Je kunt je kleuren oploaden, het logo en de lettertypes. Zodra je een nieuw ontwerp maakt worden deze gegevens overzichtelijk getoond. Zo kun je sneller het ontwerp voorzien van je huisstijl,

Hijsstijl Canva uploaden

Verschillende projecten

Stel dat je voor verschillende projecten of bedrijven aan de slag gaat. Hoe onoverzichtelijk is het als alles door elkaar staat. Je bent lang bezig om het juiste ontwerp te zoeken en raakt zelfs een beetje gefrustreerd. Met de mappen die je aan kunt maken is dat verleden tijd. Maak gerust zoveel mappen aan als je wilt. De ontwerpen die je gemaakt hebt sleep je in de juiste map. Zo heb je alles wat bij elkaar hoort ook bij elkaar staan.

Ontwerpen wijzigen van formaat

Heb je een flyer gemaakt en moet hetzelfde ontwerp omgezet worden tot poster? Dan doet Canva dit voor je. Zoek de optie ‘Frmt wzgn’ en geef aan in welk formaat het ontwerp gewijzigd moet worden. Het is een soort abracadabra wat het programma voor je uitvoert.

Let er wel even op dat je kijkt of de tekst in het nieuwe formaat nog goed staat. Gelukkig kun je dit nog gewoon aanpassen,

Canva formaat wijzigen

De optie ‘Bstnd’ geeft je de mogelijk om het formaat aan te passen, ontwerp op te slaan en een kopie te maken.

Prijs

Nu de hamvraag; wat kost Canva for Work. Als je voor een jaar betaalt betaal je elke maand $9,95 Je kunt ook elke maand $12,95 betalen. Je krijgt een proefperiode van 30 dagen. Dus eigenlijk heb je één maand gratis. Bevalt het je na deze maand toch niet dan kun je Canva for Work weer annuleren en gebruik maken van de gratis versie.

Conclusie

Canva for Work brengt wel een prijskaartje met zich mee maar geeft wel meer gebruikersgemak. Door het overzicht wat je creëert kun je sneller werken. De tijd die je overhoudt kun je weer besteden om klanten te helpen.