Doe jij zichtbaar omdat je het gevoel hebt dat je moet presteren of ben je zichtbaar met het verhaal wat je bij je draagt?

Twee totaal verschillende dingen die ervoor zorgen hoe jouw doelgroep je leert kennen, hoe ze je zien en of jij degene bent tot wie ze zich aangetrokken voelen.

De kracht van zichtbaarheid is dat je je verhaal deelt.

Dat je staat voor wie je bent. Dat je authentiek bent en toch ook wel kwetsbaar durft te zijn.

Het kost moed, maar brengt je zoveel. Vaak zijn we bang voor meningen, houden we ons klein om niet op te vallen. Onthoud dat het maar een mening van een ander is. Niemand bepaalt hoe je bent, dat wordt alleen door jezelf bepaald.

Mijn verhaal

Een tijdje terug stelde iemand me de vraag  ‘hoe komt het dat jij geen belemmeringen hebt om zichtbaar te zijn. Je maakt video’s, je bent vrijwel dagelijks aanwezig op Instagram. Ik zie je regelmatig op Facebook. Het maakt je helemaal niets uit’.

Deze vraag had ik niet verwacht en moest ik echt over nadenken. Mijn gedachten gingen terug naar mijn jeugd. De tijd dat ik gepest werd. Door mijn handicap deed ik niet mee aan spelletjes zoals tikkertje en voetbal. Kinderen zijn dan loeihard tegen elkaar. Ik weet nog dat ik me erg onzeker voelde, ik was anders en het vertrouwen in anderen zakte weg.

Genoeg negatieve ervaringen om zichtbaar te zijn. Het duurde heel lang voordat de littekens die in deze periode zijn ontstaan verdwenen waren. Daarbij kwam nog dat toen ik tijdens mijn MBO-opleiding van een leraar te horen kreeg dat ik nooit een goede stage zou vinden omdat ik gehandicapt was mij dat heel erg raakte. Hij wees me er weer op dat ik anders was.

Het is het verhaal wat in me zit. Het verhaal wat ervoor heeft gezorgd dat ik jou zichtbaar wil maken. Lange tijd heb ik een bewijsdrang gehad. Ik wilde laten zien dat ik wel goed genoeg was en dat ik wel iets kon. Op een gegevens moment geloofde ik in mezelf, dat ik zichtbaar mocht zijn op de manier zoals ik was. Ik was en ben uniek. Er is namelijk niemand zoals mij.

Dit inzicht is iets van de laatste jaren. Ik heb van mijn kwetsbaarheid mijn kracht gemaakt.

Jouw verhaal

Jouw verhaal zit in je, jij bepaalt deze zelf. Jij bent geen fysiotherapeut of gewichtsconsulente geworden omdat je dit ’toevallig’ leuk leek. Nee, er is meer. Je kunt vroeger iets meegemaakt hebben waardoor je dit bent gaan doen. Misschien moet je hiervoor terug naar je jeugdjaren toen één van de ouders door een ongeluk het been brak en moest revalideren. Dat je hebt gezien hoeveel stress deze periode met zich mee bracht door negatieve ervaringen. Dat je als fysiotherapeut het tegenovergestelde wilt bereiken.

Of dat je een familielid hebt met een bepaalde allergie tegen voedsel. Dat je hem of haar altijd hebt willen helpen met het nemen van gezonde voeding. Dit kan jouw verhaal zijn wat je ertoe heeft gebracht om gewichtsconsulente te worden.

Ik weet zeker dat jij een mooi verhaal met je meedraagt. Een verhaal wat jou heeft gemaakt en je authentiek maakt. Soms is het maar iets heel kleins maar het is genoeg om je groot te maken.

Jouw verhaal ontdekken?

Dit kan tijdens mijn programma ‘Jouw zichtbaarheidsfundering‘. Samen gaan we o.a. ontdekken wie je bent en waarom je doet wat je doet.