Voeding in hot. We worden ons steeds bewuster van wat we eten. We willen gezonder leven of moeten juist afvallen. Maar wat is gezond, welke voedingsstoffen zijn goed en welke kun je beter niet innemen. Met de vele tips en adviezen op internet raak je al snel het spoor kwijt. Van de een mag je dit niet eten terwijl de ander dat juist weer stimuleert.

Als voedingsdeskundige weet je precies hoe het zit. Jij bent immers de expert in dit onderwerp. Jij wilt op het netvlies van je doelgroep komen te staan. Ze moeten niet meer om je heen kunnen. Maar hoe zorg je hiervoor? Ik geef je 5 tips.

Word lid van Facebookgroepen

Op Facebook zijn heel veel community’s te vinden. Mensen met dezelfde interesses die bij elkaar in een groep zitten. Word er lid van, stel jezelf voor en beantwoord vragen van mensen.

Een aantal groepen waar je lid van kunt worden:

Sport, voeding, lifestyle
(Gezonde) voeding en traktaties
Voeding & Leefstijl
Voeding & dietiek Nederland
Voeding & Lyme

Dit zijn maar een paar groepen die tevoorschijn komen als ik binnen Facebook zoek op voeding. Er zijn vast meer groepen die je aanspreken.

Ga gastbloggen

Zoek eens op internet naar voeding en je vindt talloze websites die hier informatie over geven. Op veel websites worden blogs geschreven. Benader een website en vraag of jij zo nu en dan een blog mag verzorgen.

Je naamsbekendheid wordt groter, het heeft positieve effecten voor je zoekmachine en je laat zien dat je in voeding gespecialiseerd bent.

Werk samen

Gezonder leven is niet alleen voeding. Meer bewegen is een onderdeel hiervan. Grote kans dat in jouw buurt een ondernemer zit die zich hier in specialiseert. Maak kennis en ga een samenwerking aan. Deel jullie kennis en potentiële klanten kunnen gebruik maken van verschillende expertises.

Vertel je eigen verhaal

Wees authentiek. Wees jezelf, jij bent uniek en dan mag gezien worden. Jij doet fantastisch werk door anderen een vitaler leven te willen geven. Dat is toch geweldig? Dat mag je ook naar buiten brengen. Wat is jouw passie over voeding? Wat heb je zelf meegemaakt? Vertel het. Mensen krijgen zo een band met je en al heel snel lijkt het alsof je doelgroep jouw al goed kent.

Ik ben benieuwd. Pas jij deze tips al toe? En hoe gaat dat? Laat het weten, je maakt me nieuwsgierig.  

Wil je trouwens in contact komen met ondernemers die net als jou gaan voor een vitaler leven voor anderen? Word gratis lid van mijn online community. We delen ervaringen, vieren successen en ik ben er aanwezig om jouw vragen te beantwoorden.