Afgelopen weekend stond ik eens uitgebreid stil bij hoe ik me de laatste jaren heb ontwikkeld en hoeveel sterker ik ben geworden. Vaak doen we dat te weinig. Alles lijkt zo normaal en doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Je moet mee in de snelle maatschappij, of je nu een beperking hebt of niet.

Alles kost me meer energie door mijn handicap, dat is een feit. Hierdoor had ik vaak last van pieken en dalen. Voelde ik me goed dan ging ik als een speer en wilde ik van alles. Om snel weer de deksel op de neus te krijgen en moest ik lang bijkomen. Ik was minder stabiel waardoor ik mijn spieren ook minder onder controle had. Dat frustreerde. Ik werkte vooral heel hard in de periodes dat het lukte en zat in mijn hoofd.

Nu ken ik die pieken en dalen bijna niet meer. Ik ben stabieler. Bij vermoeidheid herstel ik sneller en ik heb mijn spieren beter onder controle. En dat terwijl ik nu moeder ben van twee kleintjes van 3 en 1 jaar en borstvoeding geef. Het grappige is dat mijn man me hier bewust van moest maken. Het voelt zo normaal, maar dat is het niet.

Een mooie bijkomstigheid is dat mijn zelfvertrouwen hierdoor gigantisch is gegroeid. Alles voelt veel moeitelozer en ik durf op mijn gevoel te vertrouwen.

Hoe ik dat heb gedaan? Door te investeren in mezelf. In voeding, in beweging en in mindset. Dagelijks ben ik er mee bezig om mezelf nog sterker te maken. Om grenzen te verleggen en om mijn goud te bereiken. Het is een mooie reis (geweest). Niet altijd de makkelijkste maar wel de reis met de mooiste bestemming.

In mijn vernieuwde programma #opnaargoud motiveer en inspireer ik je om elke dag kleine stapjes te zetten zodat jij na 30 dagen een grote stap hebt gezet. Niet meer aanmodderen maar op naar flow. Dat is nodig om goud te bereiken.

Wat ik kan kan jij ook. Als het niet linksom lukt lukt het wel rechtsom.

Ga jij voor goud? Neem een bezoekje aan deze pagina voor meer informatie.